Kuzey Avrupa Turu,  Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Flamsbana Treni ile İskandinav

Flamsbana treni Norveç topraklarında doğal güzellikleri görmemize ve nostaljik bir yolculuk yapmamıza olanak sağlayan dünyanın en güzel ren yolculuklarından biridir. Şimdi bu tren hattı hakkında biraz bilgi verelim.

Flamsbana treni Norveç - Flam Treni tarihi, rotası - Flam
Flamsbana Treni – Norveç

Flåm Demiryolu

Özetle Norveç, ülkedeki en ünlü turlardan bazılarıyla eşanlamlı hale gelen bir isimdir – bunların çoğu Flåm Demiryolu (“Flåmasbana”) içindir. Dağların kalbinde yer alan bu demiryolu, sonsuza dek yanınızda kalacak manzaralar ile şimdiye kadar göreceğiniz en muhteşem manzaralardan bazılarını sunuyor.

Mütevazı bir demir yolu olarak başlangıcından bugünkü popüler turistik cazibe merkezine kadar, Flåm Demiryolu, Norveç’teyken mutlaka sahip olunması gereken bir deneyimdir.

Bu bir abartı gibi görünüyorsa, saygın seyahat dergisi The Lonely Planet’in Flåm Demiryolunu “dünyanın en iyi tren yolculuğu” olarak adlandırdığını düşünün.

Flåmsbana veya Flåm Demiryolu, yolcularını Norveç kırsalının vahşi doğasında büyülü bir yolculuğa çıkarır. Bu; dağın eteklerinden dolaşarak normalde erişilmesi imkansız olan doğal manzaraya bir bakış sağlar.

Flamsbana demiryolu tarihi

Bugünkü haliyle demiryolunun geliştirilmesi uzun yıllar aldı ve ilk olarak 1871’de bir fikir olarak ortaya çıktı. Myrdal-Flåm’ın yılda 22.000 yolcu taşıması bekleniyordu. Norveç hükümeti tarafından onaylanması 1908 yılına kadar sürdü.

Demiryolu inşaatı 1924 yılına kadar başlamadı, bu sırada tünellerin 18’inin dağın yamacından özenle oyulması gerekiyordu. Her bir metre tünel yaklaşık bir aylık zorlu bir çalışma gerektirdi. Oluşturulacak toplam 5691 metrelik bir tünel ile inşaatın bu kadar uzun yıllar sürmesi hiç de şaşırtıcı olmadı.

1940’ta demiryolu nihayet tamamlandı ve yaklaşan savaşa rağmen ilk buharlı lokomotifler raylar boyunca trundlingle gönderildi. Yolcular, ekstra frenler takıldıktan sonra 1941’de ilk yolculuklarının tadını çıkardılar.

Üç yıl sonra Flåm Demiryolu elektriklendi, ancak bazı gereksiz nedenlerden dolayı elektrikli lokomotifler 1947’ye kadar çalışmaya başlamadı.

1953’te her yıl 115.000 yolcu bu demiryolu ile seyahat ediyordu. On yıl sonra bu sayı 175.000’e çıktı. Yıllar içinde yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçiler burayı popüler hale getirdi. 2015 yılında yaklaşık 800.000 yolcu bu tren yolculuğunu deneyimledi.

Flamsbana treni Norveç - Flam Treni tarihi, rotası - Flam
Flam Treni

Flam Demiryolu – en güzel tren yolculuğu

Flamsbana treni Norveç yani bir başka deyişle Flåm Demiryolu, dünyanın en dik demiryolu hattı olma rekorunu elinde tutuyor ve yolculuğa gerçek bir nostalji duygusu veriyor. Rotada % 80’lik kısımda % 5,5 dik bir eğim bulunuyor. 863 metrelik bir inişle de, günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşmanın keyfini sunuyor.

Demiryolu 20 km uzunluğunda ve Myrdal ile Flåm arasında çalışıyor ve yaklaşık bir saat sürüyor. Yolculuk sırasında, fiyortların berrak ve taze güzelliğine ve temiz havaya çıkmadan önce dağın içinde dönen ve dönen en az 20 tünelden geçersiniz.

Bugün demiryolu, en iyi teknoloji ile nostaljiyi bir araya getirdi.

Trenler bilgisayar sistemlerinin ve LCD ekranların kurulumu dahil olmak üzere bir dizi güncellemeden geçti.

Her şeyi tek bir yolculukta görmek neredeyse imkânsızdır, ancak gözlerinizi dört açın ve yamaçlarda noktalı çiftlikleri, yuvarlanan şelaleleri ve panoramik manzaraları sıkıntı yaşamadan görebilirsiniz.

Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Kuzey Avrupa Turu

Haydi Avrupa’ya ile otobüsle Avrupa turları kapsamında ziyaret edecğimiz ülkelerden biri de Norveç. Norveç’e uzun zaman ayıracağımız turumuzda Flam da başlıca gezeceğimiz yerlerden. Flam’da Flamsbana Treni ile isteyenler seyahat edebilecekler. Bunun için de zamanımız olacak. Flamsbana Treni ile seyahat edeceklere Tur koordinatörlerimiz ve rehberlerimiz yardımcı olacak.

Büyük Avrupa Turları dışında Kuzey Avrupa Turu ile 17 gün 15 ülke 22 şehir gezmiş olacağız. Detaylara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Yararlı linkler

Flam hakkında daha detaylı bilgi almak için: Flam

Norveç Hakkında daha detaylı bilgi almak için: Norveç

Ana sayfamıza dönerek diğer yazılarımızı okumak için: Otobüsle Avrupa Turu Blog

Kuzey Avrupa Turumuz hakkında bilgi almak ve başvurmak için: Kuzey Avrupa Turu

Flamsbana treni Norveç - Flam Treni tarihi, rotası - Flam
Flamsbana Tren Raylarında

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir yorum

  • Haydi Avrupa'ya

    Doğa, eğlence, aktivite, çadır hayatı, dostluk, ve aradığınız her şey bu sayfada bulabilirsiniz. Oldukça güzel bir program. Kamp turları da harika. Detaylı bilgi almak istiyorsanız avencamp.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Gençlere yönelik özel turlar

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir