Charles Köprüsü - Haydi Avrupaya
Otobüsle Avrupa Turu yorum

Avrupa’nın Ortaçağ Şehirleri: Prag

Avrupa’nın Ortaçağ şehirleri: Prag

Ortaçağ hayranlığınız varsa Prag’a bayılacaksınız. Bir şehir gezerken küçük olsun ve kolayca gezeyim diyorsanız, işte tam aradığınız şehirdesiniz. 2 ila 3 günde kolayca gezebileceğiniz en Ortaçağlısından bir şehirdir Prag.
Prag Çek Cumhuriyeti sınırları içinde bulunur. Bu şehirde yılın her anı özellikle de yaz mevsiminde bol turist bulabilirsiniz. Şehrin turist kalabalığı içindeki havası sizi Ortaçağ Avrupa’sına taşıyacaktır.

Prag köprü yönünden Avrupa’nın en zengin şehirleri arasındadır. Gezerken o kadar fazla köprüyle karşılaşmanız sizi oldukça şaşırtacaktır. Hatta bu köprülerden en meşhuru da Charles köprüsüdür.

Charles Köprüsü - Haydi Avrupaya
Charles Köprüsü – Prag Otobüsle Avrupa Turu

Prag yeme içme yönünden oldukça zengin bir seçeneğe sahip. Şehirde dönerciden Çek mutfağına, İtalyan mutfağından Fast Food’a birçok seçeneği kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca bütçeniz de kısıtlıysa diğer Avrupa şehirlerine göre oldukça uygun bir bütçeyle burayı gezebilirsiniz.

Prag Orta Avrupa şehirlerinden biridir. Bu yüzden yılın 10 ayı çok soğuktur. Eğer temmuz ve haziran aylarında gitmeyecekseniz kalın giysiler götürmelisiniz. Ağustos ayında giderseniz akşamları 9 dereceleri bile görebilirsiniz.
Prag Avrupa gibi Euro para birimini kullanmıyor. Kendilerine has Çek Korunası kullanıyorlar. 1 Euro ortalama 26 Çek Korunası yapıyor. Ancak Euro kullanılmaması ve bu değer size şehrin çok ucuz olduğu izlenimine kaptırmasın. Çünkü şehir turistik olduğu için çok da ucuz değil. Sadece diğer Avrupa başkentlerine göre ucuz diyebiliriz.

Prag’a giderken yanınıza Euro alabilirsiniz. Şehir merkezinde adım başı bulunan döviz bürolarından paranızı Çek Korunası’na çevirebilirsiniz. Döviz büroları bu işlem için sizden yüksek komisyon almayacaktır. Ancak büro çevresinde size para çevirme işini daha uyguna yapacağını söyleyenler olabilir. Bu kişilere itibar etmeyiniz. Çünkü dolandırılabilirsiniz.

Prag’da Konaklama Oldukça Avantajlı;

Prag çok küçük bir şehirdir. Bu yüzden ister merkezde isterseniz de merkezden uzak bir yerde konaklayabilirsiniz. Her yere yürümek istiyorsanız Praha 1 ve Praha 2 bölgelerinde yani Eski Şehir Meydanı bölgesindeki otellerde kalmalısınız. Prag’daki hoteller kahvaltı dahil uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Ayrıca kalacağınız birçok otel en az 300 yıllık olabilir. Şehrin eski dokusuna aşık olacaksınız.

Kısaca Prag’da Gezilecek Yerler;

Prag Franz Kafka’nın şehridir. Burada hayatını geçirdiği yerleri görebilirsiniz. Ayrıca Kafka havasına uygun döşenmiş Kafka müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Bunun yanında Ortaçağ havasında olan eski meydanında tarihi astronomik saat kulesini, Prag kalesini, dans eden evleri, kampa adasını ve 80 yılında Beatless üyesi John Lennon öldürülünce simge haline gelen Lennon duvarını ziyaret edebilirsiniz.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir