Otobüsle Avrupa Turu - Brugge
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Brugge Gezilecek Yerler

Brugge gezilecek yerler; Avrupa’nın en iyi korunmuş Ortaçağ kentlerinden Brugge 2. Dünya Savaşından yara almadan kurtulmuş, Belçika’nın masalımsı bir kentidir.

Brugge gezilmesi görülmesi gereken yerler
Otobüsle Avrupa Turumuz duraklarından biri de Brugge. Brugge gezilecek yerler, görülecek yerler. Brugge tarihi

Küçük bir alana yayılmasına rağmen her köşesi gezilecek görülecek bir özelliğe sahip.Deniz aşırı bölgelerden Kanalları aracılığı ile ticaretin karanın içine kadar girmesi sebebi ile Brugge ticari açıdan zenginleşti. Bu yüzden bu şehir geçmişte zengin ve soylu ailelerin yaşadığı bir şehir haline dönüştü. Flaman dükleriniğn burayı keşfetmesi ve buraya yerleşerek kendi içlerinde bütünleşmeleri Brugge’u daha çok zenginleştirdi. Şehrin orijinalliğini koruması da turizm açısından şehri önemli bir noktaya taşıdı. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Brugge; özellikle yaz aylarında turist akınına uğrar. Brugge sokakları turist kalabalığından adeta yürünmez hale gelir.

Burg Meydanı

Burg Meydanı Biribirinden güzel Brugge’un kendine has mimarisi ile yapılmış binaları ile çevrili heykellerle süslenmiş Avrupa’nın en gzüel meydanlarından biridir. Brüksel’deki Markt Meydanını da andırı ama Markt Meydanınından büyüktür. Meydanda müze bulunur, bir de tabi ki Belfort Kulesi. 366 m yüksekliğe sahip çan ve saat kulesi olarak kullanılan Belfort Kulesi tepesinden tüm Brugge görülebilir . Hatta denilir ki Çanları çalan kulenin zangoçu Brugge’un Belediye Başkanından daha yüksek maaş alır. Kulenin Altında Salvador Dali Müzesi bulunur. Meraklıları bu müzeyi ziyaret edebilir.

Brugge gezilecek yerler
Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turu kapsamında gezilip görülecek şehirlerin başında Brugge gelmektedir.

Brugge Sokakları

Benelüx ülkelerinin her tarafında olduğu gibi bu şehirde de bisiklet kullananlar yoğun olarak göze çarpar. Bölge düz bir alan olduğundan ve sokakların da dar olmasından dolayı araba kullanımı neredeyse yoktur. Atlı arabalar ve bisikletlerin var oluşu şehri daha cazip bir kent haline getirmiştir. Brugge gezmek isteyenler bisiklet kiralayarak Brugge‘u gezme olanağına sahiptir. Şehri gezebileceğiniz farklı bir deneyimse kanallardır.

Brugge çikolataları

Brugge en çok çikolataları ile ünlüdür. Binlerce çeşit çikolatanın var olduğu söylenir. Özellikle çikolata satan dükkânların vitrinlerini izlemek bile ayrı bir keyiftir. Çikolata imaları Brugge sokaklarında çikolata kokusunu yayar. Çikolataların diğer bir özelliği de yazın en sıcak günlerinde bile güneşle doğrudan temas etmiyorsa hemen erimemesi, uzun süre kalıbını muhafaza etmesi.

Kuzey’in Venedik’i

Yüzlerce yıllık evlerin arasından kuğuların yüzdüğü kanallar üzerinden tekne turu yapmak Brugge’da başlıca yapılması gerekenler arasında yer alır. Kanallarda tekne turu yaparak Brugge’un tarihi yerlerini detaylarıyla görmeniz mümkündür. 7.60 Euroya bilet almanız mümkündür. Kanallar rasında yol alırken karşınıza kuğular ve ördekler çıkması kaçınılmazdır.

Otobüsle Avrupa Turu - Brugge
Haydi Avrupa’ya ile Brugge’da Kanal Turu

Modernizm’den etkilenmemiş nostalji bu şehirde ayrıca sanatsal – kültürel faaliyetler de yaygındır. Michalengelo’nun Meryem Ana Heykeli de Brugge’da bulunur. Salvador Dali Müzesi, Hz. İsa’nın bir damla kanının bulunduğuna inanılan bir de kilise mevcuttur. Brugge o kadar güzel kabul edilir ki Brugge’un güzelliğini anlatabilmek için Brugge’da filmi bile çekilmiştir.

Kiremitten tuğladan yapılmış evleri, kanalları, çikolataları, biraları, müzeleri, kuleleri, waffleları, yeşilliği ile Brugge Otobüsle Avrupa Turumuzun duraklarından biridir. Ve en çok beğenilen sevilen kentlerin başında gelir.

Daha detaylı bilgi almak ve turlarımıza kayıt yaptırmak için; haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir