dubai turları
Dubai Turu

Dubai Turu – Yapılacak en güzel 17 şey

Dubai turu içinde yapılacak en güzel 17 şeyi bir araya getirdik. Dubai gezilecek yerler, ve Dubai görülecek yerler için yazımızı okuyunuz.

Dubai’nin Burç Halife’den Dubai Yat Limanı’na, şehrin en iyi şeylerini ve görülmesi gereken yerleri keşfedebilmeniz için Dubai’de gezilecek görülecek en güzel 17 yeri sizler için hazırladık.

Dubai inanılması zor bir şehir. Rekor kıran mimari, geleneksel mahallelerin yanında dururken, yapay adalar çarpıcı sahil şeridinden dışarı çıkıyor.

Dubai Turu - Marina
Dubai Turumuz sırasında gezip göreceğimiz yerlerden biri
İşte Dubai turu içinde görmeniz gerek yerler ve yapılacaklar listesi:

Burç Halife

28 metre yüksekliğindeki Burç Halife’yi gözden kaçırmak zor. Dünyanın en yüksek kulesi doğal olarak Dubai silüetine hakimdir. Ancak binanın gerçek ihtişamı en iyisi yakından veya daha da iyisi içeriden takdir edilebilir. Açık bir günde, seviye 124’teki gözlem güvertesinden manzara sadece çarpıcı, sadece 148. kattaki lüks At The Sky Sky’ın manzarasının tepesinde. Ve bir süre dinlenmek isteyenler için 122. seviyede At.mosphere’de bir yemeğin tadını çıkarın  veya  152, 153 ve 154 seviyelerini kapsayan The Lounge, Burj Khalifa’ya gidin , bu da onu gezegendeki en yüksek salon haline getirir.

Burç Halife’nin hemen yanında Dubai Alışveriş Merkezi bulunur . Yayılan gelişimi sadece bir alışveriş merkezi olarak adlandırmak, bunu bir kötülük yapıyor. Burada geçirilen bütün bir gün bile hepsini görmek için yeterli değil. 1.200’den fazla mağaza ve 150 restoranın yanı sıra mekan , kapalı bir tema parkı, bir buz pateni pisti, büyük bir kapalı şelale, koreograflı bir açık çeşme ve dev Dubai Akvaryumu ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’ne ev sahipliği yapıyor .

Dubai Çeşmesi

İkonik Burç Halife’nin dibinde ve ünlü  Dubai Alışveriş Merkezi’nin kapılarının hemen dışında bulunan Dubai Çeşmesi, dünyanın en büyük koreograflı çeşme sistemine sahiptir. Bu popüler dans suyu gösterisi, havadaki 150 metreye kadar su akışlarını jetler. Her renkli, ışıklı jet, dünyanın dört bir yanından çeşitli müzik numaralarına zamanla salınır ve Dubai’deki en popüler şovlardan biri haline gelen şeyi üretir. Cuma günleri (13:30 – 14:00) hariç öğleden sonra (13:00 ve 13:30) iki gösteri gerçekleşir ve akşam gösterileri gün batımından başlar ve son şarkı saat 11: 00’e kadar 30 dakikada bir gerçekleşir.

Palmiye Jumeirah

Palmiye ağacı şeklinde insan yapımı bir ada – yerlilerin ‘sadece Dubai’de‘ demelerinin bir nedeni var. Palm Jumeirah , dünyanın en büyük yapay adalarından biridir ve insan yaratıcılığının zaferi. Yerliler ve turistler, Palm’ın Waldorf Astoria, Fairmont, One & Only, Jumeirah Zabeel Saray ve belki de en önemlisi ikonik Atlantis, The Palm gibi çok çeşitli üst düzey otellerin tadını çıkarıyor . Ve anakaradaki tramvay sistemine bağlanan “ bagajdan ” geçen bir monorayla, oraya ulaşmak daha kolay olamazdı.

Dubai Creek

Dubai, gök yüksekliğindeki kulelerinin ışıltısı ve cazibesi ile ünlü olabilir, ancak şehrin gerçek kalbi Creek’tir ve her zaman olacaktır. Tuzlu su haliç, Bani Yas kabilesinin yerleştiği orijinal alandır ve suları, Dubai’nin ana ekonomi biçimleri olan inci dalışı ve balıkçılık için hayati öneme sahipti. Bugün bölge, emirlik tarihi ile doludur, çünkü Dubai Müzesi’nin yanı sıra altın , baharat ve tekstil pazarlarının labirent geçitlerine ev sahipliği yapmaktadır . Creek, geleneksel abra su üzerinde bir yolculuk bir zorunluluktur ve bilet başına inanılmaz bir AED1, kolayca şehirdeki en iyi değeri turistik.

JBR’de Yürüyüş ve Plaj

Alışveriş yapmak, yemek yemek, film izlemek ve sahile tek bir yerden gitmek isteyenler için Jumeirah Beach Residences’taki (JBR) The Beach’e bir gezi düşünün . Konuk DJ’ler hafta sonları şarkıları pompalar, düzenli bir açık hava sineması ve küçükleri bir veya iki saat boyunca eğlendirmek için popüler bir su parkı ile JBR her zaman etkinlikle uğultu yapar. Plaj ayrıca yaya köprüsü ile yeni Bluewaters Adası bölgesine bağlanmaktadır. Bu yeni varış noktası, dünyanın ikinci Caesars Sarayı olan Caesars Palace Bluewaters Dubai’ye ve güneş altında ıslanan Cove Plajı’nın yanı sıra bir dizi restoran ve lounge’a ev sahipliği yapıyor.

Dubai Turu - Marina
Dubai Marinası

Dubai Yat Limanı

Dünyanın en büyük yapay yat limanı Dubai Marina’da geleceğe bakın . Marina Walk boyunca yürürken veya geleneksel bir yelkenli teknede gezintiye çıkarken ikonik binalara hayret edin. Bu Yeni Dubai sıcak noktası her ziyaretçinin tatil güzergahında bir nedenden dolayı ve aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi deniz kenarı restoranın yanı sıra Dubai Marina Alışveriş Merkezi’nde karşı konulmaz perakende terapisi ile burada bir öğleden sonraya gitmek çok kolay. Cesur hissediyor musun? Dünyanın en uzun kentsel zipline olan XLine’yi ele alalım .

Uçurtma Plajı

Uygun şekilde adlandırılmış Uçurtma Plajı , su sporları becerilerinizi test etmek için mükemmel bir yerdir, ancak bu popüler noktada sudan yapılacak çok şey var! Plaja sadece birkaç adım mesafedeki birçok açık hava kafesi ve restoranından bir smoothie alın, bisikletçilerin ve patencilerin paten parkta uçmasını izleyin veya arkadaşlarınızla voleybol oyununa girin. Bol miktarda plaj aktivitesinin yanı sıra Burj Al Arab’ın muhteşem manzarasına sahip olan tüm günü burada geçirmek kolaydır.

Dubai çölü

Dubai’nin modernist sokaklarından arabayla 20 dakikadan daha kısa bir sürede, Dubai’nin orijinal turistik cazibe merkezi olan Arap çölünün harikalarını deneyimleyebilirsiniz. Bir atın çöl safari , dört bisikleti off-road-ve geleneksel barbekü, kına ve deve sürmek tarafından takip sandboarding Dubai tarzı. Ya da sadece bir maceraya çıkın ve çölün harikasını yaşayın. Platin Mar Heritage’in Al Marmoom Bedevi Deneyimi’nde Bedevi yaşamını ilk elden görebilirsiniz . Bu kültürel tur sizi göçebe çöl sakinlerinin izlediği yolculuğa çıkaracak ve yaşam tarzları hakkında benzersiz bilgiler verecektir. Bir günde yeterince alamıyor musunuz? Al Maha Desert Resort & Spa veya Bab Al Shams Desert Resort & Spa’da kum tepelerinin ortasında unutulmaz bir gece geçirin .

Al Fahidi Tarihi Semt

Bur Dubai’deki Al Fahidi Tarihi Mahallesi , şehrin en eski semtlerinden biridir. En iyi yürüyüş, bu bölge geleneksel rüzgar kuleleri ve dolambaçlı geçitlerin bir labirent ile geçmiş bir dönemin nostaljik bir görünüm sunuyor. Sen ziyaret edebilirsiniz Kültürel Anlayış Şeyh Muhammed Merkezi (smccu) misafirler Arapça sınıflar, miras turları ve yerel kültürü takdir daha iyi güdümlü cami ziyaretleri katılabilir. Keşfettikten sonra, Creek’in diğer tarafındaki pazarlara atmosferik bir araba yolculuğu yapın.

Etihad Müzesi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin çağdaş tarihini Dubai’nin en yeni kültürel teklifi Etihad Müzesi’nde keşfedin . Jumeirah 1’de bulunan muhteşem yeni müzede, ziyaretçilerin BAE’nin tarihini keşfedebilecekleri çok sayıda etkileşimli pavyon bulunuyor – özellikle fotoğraflar, filmler ve daha fazlası aracılığıyla ülkenin bağımsızlığının kurulmasını çevreleyen önemli döneme vurgu yapıyor. Buna ek olarak, konuklar ülkenin kurucu Babaları yedi emirliği birleştiren antlaşmayı ve müteakip ekonomik gelişmeyi imzalamadan önce BAE’nin zengin mirasını öğrenebilirler.

Dubai Kanalı

Dubai Su Kanalı , Arap Körfezi’ne gitmeden önce Eski Dubai’deki Dere’den Business Körfezi’ne uzanan 3.2 km uzunluğunda bir su yolu. 2016’da açıldığından beri, kamusal alan ve tesisler için 80.000m2 ve 12km’lik bir bisiklet yolu yaratıldı. Kanal, ikonik suyolu boyunca ilerleyen beş yaya köprüsü ile popüler bir ziyaretçi cazibe merkezi haline geldi. Yakınlarda, heyecan verici La Perle by Dragone  şovuna, beş yıldızlı otellere ve bir dizi restorana ev sahipliği yapan Habtoor City gelişimi yer almaktadır  .

Dubai turu gezilecek yerler görülecek yerler
Dubai Su Kanalı

Madinat Jumeirah

Gelenek ve lüksle buluşan bir deneyim için Madinat Jumeirah’a gelin . Kelimenin tam anlamıyla ‘Jumeirah Şehri’ olarak tercüme edilen bu kompleks, eski bir kaleden esinlenmiştir. Lüks oteller, geleneksel tarzda inşa edilmiş özel yerleşim alanları, birinci sınıf Talise Spa , Madinat Çarşısı , Madinat Tiyatrosu ve 40’tan fazla restoran ve dinlenme salonunu kapsamaktadır. Ayrıca su yollarını ve mimariyi takdir etmek için geleneksel ahşap aşındırıcılar üzerindeki sakin alanı keşfedebilirsiniz.

Dubai Operası

Dubai Opera Dubai’nin kalbinde yeni Opera bölgesinde bulunmaktadır, teklifler Londra’nın West End veya Manhattan’ın Broadway buna benzetilebilir bir cazip zamanlama. Dubai Çeşmesi manzaralı ve Burç Halife’nin yanındaki bina, Arap yelkenli gemilerin şeklinden ilham aldı ve dikkatinizi çekecek. Binanın arkası bir gövde gibi yukarı doğru kemerli ve fuaye, taksi durağı ve otopark olarak kullanılırken, sahne alanı kolayca üç farklı etkinlik platformuna dönüştürülebilecek şekilde tasarlanmıştır: tiyatro, salon veya konser salonu. Şehirde tatil yaparken neler olduğunu bilmek ister misiniz? Dubai Takvimini ziyaret edin .

Kapalı tema parkı

Eğlenceli, heyecan, hız ve hatta 5D, tüm bunları 28 futbol sahasının büyük muazzam tema parkında bekleyebilirsiniz. En güncel ve heyecan verici sürüşlerle IMG Worlds of Adventure , en sevdiğiniz karakterleri hayata geçiriyor. Ben 10, Gumball, Powerpuff Girls ve LazyTown ile genç ziyaretçiler için temalı geziler var, daha yaşlı ziyaretçiler ise Marvel kahramanlarının dünyasına girebilir : Örümcek Adam, Hulk, Iron Man, Thor ve Avengers. Ayrıca Lost Valley’de gerçek boyutlu animasyonlu dinozorlarla karşılaşacaksınız. Eğlence yelpazesi tüm aile için 24 saat eğlence vaat ediyor ve ayrıca keşfedilecek çok sayıda restoran ve dükkan var.

Şehir yürüyüşü

Dubai Turu içinde şehir gezisi de yapabilirsiniz. 13.000 metrekarenin üzerinde uzanan City Walk , araçsız keyifli bir yürüyüş sunan Avrupa yaya bölgelerini anımsatıyor. Mağazalar ve restoranlar ile ağaçlıklı caddelerde yürüyüşe çıkın ve ufukta Burç Halife gibi gökdelenleri keşfetmek için yukarı bakın . İlçe ayrıca şehrin en iyi sokak sanatına ve Coca-Cola Arena eğlence merkezine ev sahipliği yaptığı için her fırsatta sürprizler var . Ayrıca çeşmeler, çocuk oyun alanları ve çok sayıda açık hava oturma alanı vardır.

Dubai Parkları ve Tatil Köyleri

Tema parkı heyecanı

Dubai, Dubai Parks and Resorts’un açılışı sayesinde gerçek bir eğlence cenneti haline geldi . Çocuklar heyecanlarını Motiongate , Bollywood Park ve Legoland tema ve su parkı gibi muazzam tema parklarının labirentinde tutamayacaklar , yetişkinler ise restoranlara ve heyecan verici eğlence programlarına ev sahipliği yapan Riverland Bulvarı’nda rahatlayabilirler. Polinezya tarzı lüks otel Lapita, tema parkı bölgesinde yer almakta olup konuklara sunulan birçok inanılmaz tesise kolay erişim imkanı sunmaktadır.

ESKİ VE YENİ DUBAİ’NİN DESTANSI MANZARALARINI GÖRÜN

Dubai Frame, şehrin silüetine en yeni eklemelerden biridir ve dikkat çekici bir mühendislik başarısını temsil eder. Dubai’nin Zabeel Parkı’nda ve doğrudan eski ve yeni Dubai arasında yer alan yüksek yapı, şehrin 150 metre yüksekliğindeki panoramik panoramik manzaralarını sunmaktadır. En şaşırtıcı özelliklerinden biri, bir resim çerçevesinin şeklini oluşturmak için paralel dikey kuleleri bağlayan son teknoloji ürünü şeffaf cam köprüdür. Dubai Frame hızla şehrin ziyaretçileri ve sakinleri için görülmesi gereken bir cazibe haline geldi.

Dubai Turu

Haydi Avrupa’ya’nın deneyimli ve canlı ekibi ile Dubai turu için detaylı bilgiye sahip olmak için 2021 Dubai Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Yurt dışı diğer turlarımız için Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Gençlere yönelik yurt içi turlarımız için Mavi Yolculuklar ve Kamp turları sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu sitede başka gezilecek görülecek yerler için ana sayfamızı ziyaret ediniz.

Avrupa Turlarımız ile ilgili gerçek bir deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz…

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir