Baştan başa İtalya Turu - Floransa
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Floransa’da gezilecek yerler

Floransa bugünkü İtalya’nın ilk başkentidir. Roma Kralı Jul Sezar tarafından emekli askerlere Arno nehri etrafındaki toprakları yaşamaları için hediye vermesiyle buraya bir şehir kurulmuştur. İsmi İtalyaca’da Firenze olarak geçer. Daha da eski adı Florenz, Florentia, muhtemelen gururlu ya da çiçek – çiçek kokusu anlamlarına gelmiştir. Çiçek ya da çiçek kokusu kökeninden geldiği daha olası. Flower – Flora da latince çiçek – bitki anlamlarında gelmektedir. Floransa toprakları oldukça yeşil ve peyzaj çiçekçilik anlamında gelişmiştir. Verimli topraklara sahiptir.

Floransa sadece verimli toprakları, çiçekleri ve doğasıyla değil aynı zamanda Ortaçağdan bu yana sanatın, edebiyatın ve bilimin de beşiği durumundadır. Medici Ailesi ve içlerinden gelen Muhteşem Lorenzo’nun Da Vinci – Michalengelo gibi devrin sanatçılarına sahip çıkması ve Medicilerin her tarafta saraylar – heykeller – eserler vs yaptırması ile Floransa Altın çağını yaşamış ve bu dönemde Rönesans Floransa’dan başlayarak Avrupa’ya yayılmış, Floransa yeni bir çağın doğduğu yer olmuştur.

Floransa Roma gibi dondurmaları ve şekerlemeleri ile ünlüdür. Her köşede bir dondurmacı dükkanı bulunur. Barındırdığı sanat eserleri ve tarihi binalarıyla Floransa adeta açık hava müzesidir. Film izlemekten hoşlananlar ve Floransa’yı merak edenler için film önerimiz: Cehennem…

Floransa gezilecek yerler
Floransa sokakları – Haydi Avrupa’ya Otobüsle Avrupa Turu

Floransa’da gezilecek yerler:

Douma Firenze:

Gotik tarza inşa edilmiş Gotik mimarinin tipik eserlerinden biri olan büyük bir katedral. Hala ilk günkü gibi diri ve gösterişli durur. 1296-1436 yılları arsında inşa edilmiştir. Tam adı Santa Maria Del fiore mermer Çiçeklerle bezenmiştir. Kubbesi Floransa’nın her yerinden görülür.

Piazza della Signoria (Signoria Meydanı)

Bu meydan etrafında tarihsel binalar ile çevrilmiş ve birçok cafe, heykel ve anıt bulunan çok çekici bir meydandır. Floransa’da Rönesans’ın izlerini en iyi görebileceğiniz yerdir. Meydanda bir de 1565 yılında yapılan Neptün Çeşmesi bulunur. (Bologna’da da vardır) Deniz Tanrısı Neptün; mermer atlar ve etrafında denizkızları ve erkek deniz tanrıları bulunan çeşme son derece şıktır. Meydandaki büyük saray Palazzo Vecchio bugün müze olarak kullanılsa da geçmişte yönetim merkezi olarak kullanılmıştır.

Meydan’da dünyanın en ünlü heykellerinden Michelangelo’nun ünlü David Heykeli’nin bir kopyası bulunur (aslı Accademia Müzesi’nde koruma halindedir).

Kentin en önemli sanat müzesi Piazza della Signoria’nın yakınındaki Uffizi Galerisidir. Dünya çapında İtalyan Rönesansının en nadir örnekleri bu müzede bulunur. Da Vinci’nin Michalengelo’nun Raffaelo’nun eserlerini bu müzede görmek mümkündür.

Otobüsle Avrupa Turu – Hayat ve Seyahat

Vecchio Köprüsü:

Bu müzeye çok yakın bir uzaklıkta Arno nehri vardır. Arno Nehrinin üzerindeki Ponte Vecchio (Eski Köprü) Floransa’nın II. Dünya Savaşı’ndan zarar almadan tek çıkan köprüsü olarak ve üzerinde dükkanlar bulunan enterasan ve güzel bir köprüdür.

Floransa’da diğer müzeler Pitti Sarayı, Bargello heykel müzesi, Duomo Katedral Müzesi, Accademia dell’ Arte del Disegno müzesi; müze gezmekten hoşlananlarve Rönesans, Barok dönemine ilgi duyanlar için son derece önemli müzelerdir.

Bunların dışında çok sayıda bahçe, saray ve kilise yer almaktadır. Santa Maria Novella ve San Lorenzo Santa Crocce, Boboli Bahçeleri, kiliseleri görülmeye değer yerler arasında yer alırlar.

Floransa’nın en ünlü gezi yerlerinden biri de Vasari Koridoru ve Bountalenti Mağarasıdır. Vasari Koridoru, Palazzo Pitti ile Palazzo Vecchio arasında dönemin hükümdarlarının halkın arasına karışmadan iki büyük saray arasında yürüdükleri yoldur.

Otobüsle Avrupa Turumuzda İtalya’da Floransa da geniş zaman ayırarak göreceğimiz gezeceğimiz yerlerden biri.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir