Fransa - Paris
Otobüsle Avrupa Turu yorum

FRANSA

Fransa turu

Seine Nehir Turu, PARİS

Fransa..? Seine Nehri’nden Paris manzaraları.. Paris’e vardığımızda ekstra tur olarak nehir turu yaptık katılmak isteyen arkadaşlarla.. İyi ki katılmışım dedim. Paris’in en güzel binalarının önünden geçiyorsunuz nehir turunda..

Fransa - Paris
Otobüsle Avrupa Turumuz Fransa’nın Başkenti Paris ile devam ediyor.

Fransa turu Paris şehriyle ve Seinne nehri gezisi ile devam ediyor. Seine Nehri Paris’i yaklaşık olarak ortasından ikiye ayırıyor. Nehir turunda, Eyfel Kulesi, Saint Germain Bölgesi, Musée d’Orsay – Orsay Müzesi, Lüksemburg Bahçesi – Jardin du Luxembourg, Panthéon, Louvre Müzesi, Opéra Garnier, Champs-Élysées, Montmartre Tepesi, Sacré Coeur gibi eserleri görmek mümkün..

Seine Nehri üzerinde 37 tane köprü var, bu köprülerin bazıları çok eski ve mimari olarak oldukça etkileyici..?

Fransa Turu yeni başlıyor.

PARİS

Biliyorsunuz geçtiğimiz ay yangın haberleriyle 856 yıllık tarihin yıkılışını izledik. Bu tura katıldığım için şükrettiğim günlerdi. Pariste belki de en çok görmek istediğim yerdi Notre Dame Katedrali.. Birkaç ay daha geç kalsaydım gerçekleşmeyecekti bu hayalim.. Keşke içine de girebilseydim..

1163 yılında şehrin piskoposu Sully’nin hayali olan ve Papa 3. Alexander tarafından da desteklenen kilisenin yapımı başlamış ve bu inşaat yaklaşık 170 yıl sürmüş. Tabii böyle devasa bir yapı için bu durum son derece normal..

1334 yılında yapımı tamamlanan ve Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan kilise takip eden yıllarda Jeanne D’arc’ın yargılanması, Napolyon’ın taç giyme töreni, De Gaulle’ün cenaze merasimi gibi önemli toplumsal olaylara da ev sahipliği yapmış..

Paris Turu - Notre Dame Katedrali
Paris Turumuz başladı. Baştan başa Paris Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turunda

Batı Cephesi, merkezinde yer alan Batı Gül penceresi etrafında şekilleniyor. Bu gül penceresinin merkezinde ise Bakire Meryem ve Çocuk heykelleri yer alıyor. Göz alıcı güzellikteki taç kapıların üzerinde ise Yahudi Krallarının 28 adet heykeli bulunuyor.

Katedralin Doğu Cephesi’nde yer alan destek kirişleri ise uzaktan bakıldığında boşlukta duruyormuş gibi göründüğü için Uçan Payandalar adıyla anılıyor.

Maalesef dünya kültür mirasları arasındaki en önemli eserlerden Notre Dame Katedrali 15.04.2019 tarihinde alevler arasında kaldı. Yangının sebebinin ise katedralde yürütülen restorasyon çalışmaları olduğu söyleniyor. Bu yangında katedralin önemli bir kısmı ve kule külahlarından biri çökmüş durumda.. Gerçekten çok acı bir olay.. Görebildiğim için ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum şimdi..?

Ressamlar Tepesi

Picasso’nun Avignonlu Kızlar adlı ünlü eserini yaptığı, Salvador Dali’nin en önemli eserlerini yarattığı stüdyosunun bulunduğu, Vincent Van Gogh ve Renoir’in hayatlarının en verimli dönemlerini geçirdiği Montmartre 19. YY’da dünyanın farklı yerlerinden gelen Edouard Manet, Henri de Toulouse-Lautrec, Raoul Dufy, Modigliani ve Utrillo gibi dönemin en önemli ressamlarına ev sahipliği yapmış bir bölge. Adı Ressamlar Tepesi ancak burada sadece ressamlar değil, o dönemde yaşayan heykeltraş, yazar, şair ve müzisyenler de burayı ev olarak benimsemişler.

◾Paris’i tepeden seyreden Sacre Coeur Bazilikası Ressamlar Tepesi Montmartre’nin en güzel yerinde bulunuyor. Romanesk ve Bizans stili bazilika 1871 yılında Fransızlar’ın Rus yenilgisinden sonra kayıplarına adanarak yapılmış. Çok sayıda kubbesi ve beyaz renkli cephesiyle “düğün pastası” takma adı da verilen kilise Montmartre Gezilecek Yerler listesinin en önemli durağı..

Paris’in tepeden izlemek insanı ayrıcalıklı hissettiriyor. Büyüleyici bir manzara..?

◾Ben bu tepede bir önceki postta paylaştığım portreyi çizdirmiştim keyifli bir sohbet eşliğinde.. Tepeye çıkarken dikkat etmeniz gereken en önemli tüyoyu veriyorum şu anda, hazır olun..? “bul karayı, al parayı”cı kötü kalpli abilerden çokca var tepeye çıkarken ve bir kez yapıştılar mı asla son kuruşunuza kadar almadan bırakmıyorlar.

Gözümüzün önünde tam olarak nereli olduğunu bilmediğim çekik bir kardeş eridi gitti.. Umarım evine dönebilmiştir. Hala hatırladıkça üzülüyorum o çocukcağıza..? Kanmayın böyle numaralara.. Boşverin para pul işlerini, manzaranın ve sanatın tadını çıkarın..

?Louvre Müzesi, PARİS

Paris – Louvre Müzesi Dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen müzesi ünvanını elinde tutan müze Louvre Müzesi.. Ev sahipliği yaptığı 7000 yaşına kadar uzanan eserleri ile dünyanın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri..

Louvre Müzesi vol 2..??
Louvre, on üçüncü yüzyıl başlarında (1204), Philippe Augustetarafından ilk şekliyle inşâ ettirilmiş. Adını İngilizcede kuvvet, güç anlamına gelen “Lower” kelimesinden alan saray, daha sonra 14. yüzyılda kraliyet merkezi olmuş. On beşinci yüzyılda ise saray, Loire’nin kıyısına taşınınca Louvre bakımsız kalmış ve 1564’te sarayın Tuileries bölümünün yapımına başlanmış fakat, Üçüncü Napolyon zamanında tamamlanabilmiştir.

1793’te müze hâline gelen saray, 1871’de büyük bir yangın geçirmiş. Yapılan tâmirât ve değişikliklerle zamanımıza kadar gelen binâ 1932’de son şeklini almış.

İçerisinde bulunan sanat kolleksiyonları, yenileriyle birleştirilerek büyük bir sanat müzesi hâline getirilmiş..

?Üşenmemişler araştırmışlar ve şöyle bir bilgiye ulaşmışlar..

Lovre Müzesi - Paris
Paris _ louvre Müzesi gezisi hakkında Otobüsle Avrupa Tuurnda Fransa Paris Louvre

Paris – Louvre Louvre Müzesi ’ndeki her bir sanat eserini görmek isterseniz; her parçaya 60 sn. baktığınızı ve günde 8 saatinizi harcadığınızı farz edersek, tüm müzeyi gezmeniz 75 gün (2,5 ay – 10 hafta) alırdı.”

?Müzede sergilenen eser sayısı 35.000 olmasına rağmen, gerçekte müzede korunan 380.000 kadar eser bulunmakta. Tüm koleksiyonlar halka açık değil..

Mona Lisa

En çok ziyaret edilen tablo MONA LİSA.. kendine ait koruma görevlileri var ve kurşun geçirmez camın ardında sergileniyor. Buna rağmen tablo 1911’de çalınmış ve iki yıl sonra müzeye iade edilmiş.

?Ziyaretçilere yol göstermek amacı ile Louvre Müzesi’nde bir kaç adet resmi yol vardır ve “Da Vinci’nin Şifresi” bu yollardan birine ilham vermiş. Bu yolu izleyerek müzeyi gezerseniz hikayedeki kahramanlar olan Robert Langdon ve Sophie Neveu’nun izini sürmüş oluyorsunuz..?

?Louvre binası 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından çalınan sanat eserlerini saklamak için kullanılmış.

Paris – Louvre Louvre Müzesi nin de her eski yapının bir efsanesi olduğu gibi, efsanesi var. Louvre’un da ilk yapıldığı zamanlardan kalma bir hayaletinin olduğu söyleniyor. Bu hayalet bir mumya ve ismi bile var: Belphagor..?

?Çinli Mimar I.M. Pei tarafından 1989 yılında yapılan 21 metre yüksekliğindeki cam piramit Louvre Müzesi’nde yer alan bir başka ilgi çekici eser. Aslında resimlerde, belgesel ve filmlerde sıkça görülen bu piramit tek değil, Louvre çevresindeki 4 cam piramit içerisinde en büyüğü..

Bu arada sık sık uygulama değişikliğine giden Louvre Müzesi yönetiminin kararlarından habersiz kalabilirsniz. Louvre Müzesini gezmek için kapıda bilet almak yerine internetten bilet almayı tercih etmenizi öneriyorum.

NOT: Fotoğrafları yana kaydırarak sondaki sesi güzel abilere bi şans verin..

Disneyland’e gidemediysek ne olmuş yani..?

(Yok canım ne alakası var çok pahalı olmasıyla, kalabalık bize göre değildi.. Coolluğumuzdan gitmedik..?) Şanzelize Caddesi’nde bulduğumuz bu Disney mağazası da aratmadı Disneyland’i..? (Yalanlarımdan dolayı özür dilerim herkesten..???‍♀️)

Otobüsle Avrupa Turu – Disneyland Mağazası

Yok canım ne alakası var, mübalağayı hiç sevmem..? Oyuncaklarla dolu bir mağazaya kimse hayır diyemez bu böyle biline.. Çok tatlı bir mağazaydı bana kalırsa.. Yarım saatliğine çocukluğumuza minik bir dönüş yaptıktan sonra Şanzelize sokaklarının tozunu attırdık. Kim takar Disneyland’ı..? (Kendini avutmak istedi, AVUTAMADI..‼️)

Fransa Turu elbette bununla sınırlı değil. Dubai turu için detaylı bilgiye sahip olmak için 2021 Dubai Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Yurt dışı diğer turlarımız için Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Gençlere yönelik yurt içi turlarımız için Mavi Yolculuklar ve Kamp turları sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu sitede başka gezilecek görülecek yerler için ana sayfamızı ziyaret ediniz.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir