Otobüsle Avrupa Turu yorum

Fransız Rivierası ve Nice

Fransız Rivierası ve Nice Fransa’nın en güzel sahillerinin yer aldığı bir kıyı şeridi.. Özellikle yaz aylarında bir başka güzelliğe kavuşan bu kıyı şeridi kesinlikle görülmeye değer.. Fransız Riviearası’nın Fransızcadaki ismi La Côte d’Azur olarak bilinmektedir. Bu isim şair Stephen Liegeard’ın 1887 yılında aynı adlı kitabından esinlenerek konulmuştur.

Yılın çok büyük bir kısmı güneşli olan kıyı şeridi yaz aylarında akın akın turist çekmektedir. Eğer daha sakin bir tatil isterseniz yaz aylarından sonra burayı ziyaret edebilirsiniz. 

721 km²’lik bir alana sahip olan Nice’in 1 milyona yakın nüfusu vardır. Fransız Rivierası’nın en büyük ikinci kenti olan Nice aynı zamanda Riviera’nın en önemli kenti sayılmakta. Avrupa’da lüks tatil yerlerinin başında gelen kentlerden biri olan Nice muhteşem doğası, Akdeniz iklimi ve plajlarıyla size güzel bir deneyim vaat ediyor.

Fransız Rivierası ve Nice gezilecek yerler:

Fransız Rivierası ve Nice için; gelelim Fransız Rivierası’nın sakin huzurlu şehri Nice’de gezilecek yerlere..

Castle Hill önce sembol ve resimlerle bezenmiş duvarlar ve yürüyüş yoluyla sizleri karşılamakta.. Kaleye çıkmak için biraz yürüyüp sonra geniş basamaklardan oluşan uzun uzun merdivenleri çıkabilir ardından güzel bir şelalenin yanında biraz soluklanabilirsiniz. Daha sonra tırmanmaya devam ederek en yukarı çıkıp eşsiz şehir manzarasını izleyebilirsiniz.

Tabi bu manzaraya daha az zahmetli bir yoldan da ulaşabilirsiniz. Gezi arabaları… Yürümek yerine birçok ziyaretçiye aynı anda hizmet veren vagonlu gezi arabalarından da yararlanabilirsiniz.

İkinci mekanımız ise Parc Phoenix.. Parc Phoenix doğayla iç içe biraz zaman geçirmek için tercih edebileceğiniz nadide mekanlardan birisi. Rengarenk çiçekler, özenle yapılmış peyzaj çalışmaları, şirin bir göl, botanik bahçe, hayvanat bahçesi ve daha niceleri burada göreceklerinizin bir kısmını oluşturuyor.

Parc Phoenix – Nice

Güzel ve sakin bir zaman geçirmek istiyor ve doğaya karşı ilgi duyuyorsanız kesinlikle burayı görmelisiniz. 7 hektarlık devasa alanıyla şehrin güneybatı kenarında yer alan Parc Phoenix, 1990 ‘da buyana yolu Nice’e düşenlerin bin bir çeşit bitki ve doğal yaşamı görebileceği huzurlu bir yer.

Nice’de gezilecek bir başka yer Garibaldi Square

Nice’in en eski meydanı olan Garibaldi Square 1773 yılında inşa edilmiştir.Nice’in İtalya’ya ait olduğu zamanlardan kalan bu meydan hala Fransız’dan çok İtalyan çizgiler taşıyan bir meydan.

Herkesin Nice içerisinde yapacağı bir ulaşım sırasında yolunun düştüğü Garibaldi Square hem dinlenmek için ağaç gölgelerinden faydalanabileceğiniz hem de şirin kafelerde kahvenizi yudumlayıp yemek yiyebileceğiniz mekanlardan biri.

Garibaldi Meydanı – Nice

Burası hem bir buluşma noktası hem de arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz bir alan. Ayrıca bu meydana uğramışken arka tarafta yer alan ve 18. Yüzyıl da inşa edilmiş olan Chapelle du Saint-Sépulcre adlı şapeli de ziyaret edebilirsiniz. Şapelde 1543 yılında yapılan Türk kuşatmasından kalan top mermilerini de görebilirsiniz.

Bir diğer yerimiz ise Palace Rossetti

Nice’in eski şehir merkezi olan Palace Rossetti şimdilerde kentin ünlü meydanlarından biri. Hem gece hem de gündüz vakit geçirmek için uygun yerlerden biri olan meydanda yemek yiyebilir, vakit geçirebilir kahvenizi yudumlarken arkadaşlarınızla keyifli sohbetlere dalabilirsiniz.

Fransız Rivierası ve Nice
Palace Rossetti – Otobüsle Avrupa Turu

Gelelim Jean Medecin Caddesine

1864 yılında inşa edilmeden önce Saint-Michel Vadisi olarak bilinen ve günümüzde Jean Medecin caddesi olarak bilinen cadde Nice’in en işlek alışveriş yerlerinden biri.

Fransız Rivierası ve Nice
Jean Medecin Caddesi – Nice

Bu geniş caddede lüks ve uygun birçok marka yer almaktadır. Alışveriş yapmak isterseniz Nice’deki ilk tercihiniz Jean Medecin Caddesi olsun. Hem açık havada keyifli vakit geçirip hem de alışverişinizi yapabilirsiniz.

Vieux Nice

Bir diğer adıyla Old Nice Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve pastel renkli binaları ile görülmeye değer bir yer. Açık alanda yemek yemek, bir şeyler içmek, vakit geçirmek, rengarenk binalar arasında dar sokaklarda dolaşmak, çiçek pazarını görmek ya da peynir, et gibi gıda maddeleri ve hatta kumaş almak için buraya gelerek hem ihtiyaçlarınızı karşılayıp hem de güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Fransız Rivierası ve Nice Otobüsle Avrupa Turumuz sırasında gezeceğimiz göreceğimiz yerlerden biri de Fransa'nın Nice kenti olacaktır
Vieux Nice Nice

18. yüz yıla da yolculuk yapabileceğiniz oldukça canlı bir yer olan Vieux Nice’ de butikleri gezebilir, bar ve restoranlarda vakit geçirebilir ya da yat limanını ziyaret edebilirsiniz. Avrupa’nın en önemli limanlarından biri olan Nice limanı Akdeniz’in kalbi niteliğinde bir liman olmakla birlikte size buradaki restoran ve kafelerde güzel bir yemek yerken denizi seyretme imkanı da sunmaktadır.

Son olarak Nice Plajları

Fransa’nın en güzel plajları Fransız Rivierası’nın Akdeniz kıyılarında yer almaktadır. Nice ise muhteşem sahilleri ve doğası ile ziyaretçilerini büyüleyen bir şehir.

Nice’in en ünlü plajları arasında Castel, Ponchettes, Beau Rivage, Hi Beach ve Galion Plajı’nı sayabiliriz. Sahil boyunca uzanan ve mavinin harika tonlarını içinde barındıran denizi ile en güzel tatil yerlerinden biri olarak anılan Nice aynı zamanda Picasso’ya ilham veren şehirlerden biri.

Ücretsiz plajlarının yanı sıra ücretli olarak hizmet veren bölgeler de bulunmakta. Ya da bir şezlong kiralamak istediğinizde hizmet satın alabilir ya da havlunuzu serip denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Fransız Rivierası ve Nice Otobüsle Avrupa Turumuz sırasında gezeceğimiz göreceğimiz yerlerden biri de Fransa'nın Nice kenti olacaktır
Nice Plajı

Son olarak eklemek istediğimiz bir nokta var ki eğer ince kumlardan meydana gelen bir plaj hayal ediyorsanız bu hayalinizi Nice’de biraz ertelemek zorunda kalabilirsiniz. Çoğu plajda çakıl taşları ile dolu plajlar görebilirsiniz.

Otobüsle Avrupa Turu sırasında gezeceğimiz göreceğimiz yerlerden biri de Fransız Rivierası Bölgesinde yer alan Nice olacaktır. Nice’te gezilecek görülecek yerler için daha fazlasını sitemizde bulabilirsniz.

Nice hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için: https://www.haydiavrupaya.com/sehir/15/nice

Fransız Rivierası hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için: https://hayatveseyahat.com/tag/fransiz-rivierasi-hakkinda-bilgi/

Blog sayfamıza tekrar geri dönmek içinse: blog.haydiavrupaya.com

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir