Marsilya otobüsle Avrupa
Otobüsle Avrupa Turu yorum

Duma’nın şehri Marsilya!

Otobüsle Avrupa Turu – Marsilya’da Gezilecek Yerler Ya Dumas’ın şehri Marsilya
Otobüsle Avrupa turu kapsamında ziyaret edeceğimiz şirin şehirlerden bir tanesi de Marsilya şehri !

Marsilya'da Haydi Avrupa'ya grubu
Otobüsle Avrupa Turu – Marsilya

Marsilya şehri, Fransa’nın en güzel ve en eski şehirlerinden bir tanesidir. Marsilya’nın tarihi 2600 yıl eskilere dayanıyor. Burada yerleşim kuran Foça ahalisi Grekler’dir.
Marsilya, Fransa’daki kozmopolit şehirlerden bir tanesi. Özellikle Marsilya Limanı, Fransa’yı ayakta tutan çok önemli bir ticaret kapısıdır. Aslında Akdeniz’deki en büyük ticaret limanıdır dersek yanlış olmaz elbette.
Marsilya kenti Akdeniz’in her daim sıcak ve capcanlı şehirlerinden bir tanesidir. Otobüsle Avrupa turu kapsamındaki en renkli duraklarımızdan biri olan Marsilya’da gezip görülecek o kadar çok yer var ki anlatmak kolay olmayacak. İyisi mi biz şehri tepeden görmek için yüksek bir yerlere çıkalım.

Notre Dame de la Garde Katedrali

Bu katedral şehirdeki yüksek tepelerden birine kurulmuş ve sizlere tam 360 Derecelik bir panaromik seyir keyfi sunuyor. Şehirdeki canlı turumuza başlamadan önce bu tepede bir nefes almak ve şehri kuş bakışı baştan başa izlemek çok keyifli olacak. Bu güzel kilise Bizans mimari yapısının özelliklerini barındırıyor. Kilisenin kulesine çıkarak manzarayı panaraomik olarak seyretmeniz mümkün.
Otobüsle Avrupa turu boyunca göreceğimiz en güzel yerlerden bir tanesi olan Marsilya şehrinin en cazibeli ve en çok turist çeken noktalarından birisi de şüphesiz bu kilisedir. Şehre bireysel giden turistler Le Vieux Limanı’ndan otobüslerle kiliseye ulaşabiliyor ancak, yolcularımız zaten şehri rehberliğimizde ve lüks konfora sahip otobüslerimizle gezeceği için bu zahmetten haliyle kurtuluyor.

Vieux-Port Limanı

Bu şirin limanda bir kafeye oturarak lüks yatların ve teknelerin limana yaklaşmaları ve limandan ayrılmalarını ve müthiş deniz manzarasının tadını çıkartabilirsiniz. Şüphesiz Otobüsle Avupa turu kapsamındaki en dinlendirici ve keyifli anlardan bir tanesini bu limanda bir kafede kahvenizi yudumlarken ve limanı seyrederken yaşayacaksınız.

La Canebière

Burada dinlendikten sonra meşhur caddelerden biri olan La Canebière caddesinde alışveriş yapabilir ve Marsilya’daki doğal hayata karışabilirsiniz. Burada sokak sanatçılarının ürünlerine de göz atabilir ve dilediğiniz her şeyi alabilirsiniz.
Bu cadde üzerindeki turunu tamamlayan birisi şüphesiz buradan Büyük Katedral’e geçmeli ve orada harika resimler çekmeli! Büyük katedral Fransa’da 1896 yılında yapılmış ve bu ülkenin sembol yapılarından bir tanesi. Üstelik günün her saatinde müthiş resimler çekmeniz için harika bir aydınlatmaya sahip.

Château d’If

Alexandre Dumas, yanılıyor olamaz. Hikayelerinden Monte Cristo Kontu’nda  geçen Château d’If veya nam-ı diğer İf şatosu ! Alexandre Dumas’ın meşhur ettiği bu şato ilk yapıldığında şehrin güvenliği adına yapılan bir korunaktı. Daha sonra korku hikayelerine konu olmuş bu yapı günümüzde turistleri ağırlıyor.

Katalanlar Plajı

Akdeniz ülkelerinden birine gelip de yüzmemek olur mu hiç ? Katalanlar plajı tertemiz ve elit olmasının yanı sıra yerel bir plaj ve Akdeniz’in serin sularına girmek için büyük bir fırsat.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir