Otobüsle Avrupa Turu Sık sorulan sorular
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Otobüsle Avrupa Turu: Sık sorulan sorular

Otobüsle Avrupa Turları için merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Geziler:

Soru: Otobüsle Avrupa Turları içinde şehirlere yeterli zaman ayrılıyor mu?

Otobüsle Avrupa Turları içinde hangi şehre ne kadar süre verdiğimiz şehrin büyüklüğüne ve gezilecek yerlerin yoğunluğuna göre ve aynı zamanda programda yer alan yol uzunlukları ve konaklama yapmamız gereken yerlerin durumuna göre değişmektedir. Şehirlere makul olan en uzun süreler tanınmaktadır. Boş yere otobüste zaman kaybedilmemektedir.

Haydi Avrupa’ya ile tura çıkanlar her şehrin görülmesi gereken başlıca yerlerini mutlaka görürler, gezerler. Elbette ki bölgesel turlar kadar detaylı zaman ayrılmayabilir. Ancak konsept itibariyle en ideal zamanda en fazla yer gezilmesi hedeflenmektedir.

Soru: Yalnız katılabilir miyim, yalnız katılsam sıkılır mıyım?

Yalnız katılabilirsiniz, bunun Haydi Avrupa’ya ailesi için hiçbir mahsuru yoktur. Yalnız katılmak tamamen kişinin kendi tercihi olarak değerlendirilir. Yalnız katılmanın dezavantajı olduğu kadar da avantajı vardır. Örneğin tamamen özgür şekilde ve kimseye bağlı kalmaksızın tamamen kendiniz gezi planınızı yapabilirsiniz. 

Yalnız katılanlar kesinlikle sıkılmazlar. Yalnız tura çıksanız da turdan dönerken 50 kişilik bir arkadaş grubu ile dönüş yapmış olursunuz.  Bunun için koordinatörlerimiz birlik ve beraberliği sağlayıcı gerekli planlamayı yapmaktadır.

Otobüsle BUTİK Avrupa Turu
Otobüsle BUTİK Avrupa Turu

Soru: Extra turlar düzenleniyor mu?

Otobüsle Avrupa Turları dahilinde extra programlar mevcut olup, tura çıkmadan yaklaşık bir ay önce bu konuda watsap üzerinden detaylı bilgilendirme yapılmaktadır. Extra programlar daha çok tekne turları şeklinde olup kar amacı gözetmeksizin rehber tarafından organize edilen tamamen serbest zamanlarda gerçekleştirilen katılımın hiçbir şekilde mecbur tutulmadığı etkinliklerdir.

Soru: Bir şehri nasıl geziyoruz.

Avrupa Turumuzda Şehirlere ayrılan süreler farklı olmakla birlikte yarım gün ve üstü süreleri kapsayan şehir gezilerinde (Bknz: tur programları) öncelikle otobüsle rehber anlatımlı panoramik şehir turu, grupla ve rehber eşliğinde yürüyüş şekli ile şehir turu ve serbest zaman tanınarak şehirleri geziyoruz.

Bir gün veya bir günden daha az süreleri içeren şehir turlarında ise bu üç türlü gezi şeklinin şehrine göre bir veya ikisi uygulanmaktadır.

Soru: Rehberlik hizmeti veriliyor mu?

Otobüsle Avrupa Turlarımızda rehberlik hizmetimiz mevcuttur. Rehberimiz Tur boyunca bize eşlik edecek olup, yerine göre yerel rehber desteği de alınacaktır. Ayrıca turlarımızda Koordinatörler de eşlik etmektedir.

Otobüsle Avrupa Turları – Maddi konular

Soru: Tura çıkarken ne kadar para yanımda bulundurmam gerek?

Otobüsle Avrupa Turuna çıkanların en sık sorduğu sorulardan biri de budur. Kişiden kişiye değişmekle birlikte 17-18 gün için asgari yeme içme masrafı olarak ortalama 350 Euro bulundurmanız yeterli olacaktır. Extra giderleriniz ve hediyelikleriniz, birkaç müze ve extra tekne turları gibi masraflarınız için de 100-150 Euro bulundurursanız turu daha keyifli hale getirebilirsiniz. (Bknz Avrupa Turu kaça mal olur?)

Soru: Yurt dışında kredi kartı kullanabilir miyim?

Yurt dışında kredi kartınızı bulundurup kullanabilirsiniz. Hali hazırda bi çok banka yurt dışında kredi kartı kullanımına açık olarak kartları vermektedir. Eğer ki kartınızın yurt dışına çık olup olmadığı konusunda şüpheniz varsa bankanız ile görüşüp açtırabilirsiniz. Ya da mobil uygulamalarınızdan da açtırmanız mümkün olabilmektedir.

Mini Avrupa 13 gün 13 ülke ve 15 şehir
Otobüsle Mini Avrupa Turu

Soru: Müzelerin giriş ücretleri ne kadar?

Avrupa’da ziyaret edebileceğimiz müzelerin sayısı 4-6 kadardır. Her bir müze ücreti fiyatı farklı olup, internet üzerinden satın alınabilmektedir. Bunun için oluşturulacak watsapp grubu üzerinden bilgilendirme yapılmaktadır. Müze ücretleri ortalama 15 Euro civarındadır.

Soru: Extra sürpriz bir ücret karşımıza çıkıyor mu?

Haydi Avrupa’ya ile tura çıkacak olan herkese tam bilgilendirme yapılır. Tura kayıt olmadan nereye ne kadar ödeyecekleri ayrıntılı olarak bildirilir. (Bknz: Fiyata dahil olanlar –olmayanlar) Bu yüzden tur öncesinde veya tur sırasında sürpriz ücret çıkmaz. Evdeki hesap çarşıya da uyar.

Teknik konular:

Soru: Otobüsleriniz nasıl, priz kullanılıyor mu, internet var mı yeni model mi?

Otobüslerimiz Avrupa Birliği standartlarında 2015 model ve üstü, prizli rahat koltuklara sahip, ortalama 50 kişilik lüx otobüslerdir. Yola çıkmadan önce tüm bakımları yapılmakta olup, acil gerekli olabilecek yedek parçaları yanına almaktadır. Maalesef internet bulunmamaktadır. İnternet ihtiyacı için başka bir SSS kısmına göz atınız.

Soru: Otellerin özelliği nedir ve kaç kişi konaklıyoruz.

Otellerimiz 3 ve 4 yıldızlı olmakta, mümkün olan şehir merkezine en yakın yerlerden ayarlanmaktadır. Otellerin şehir merkezine uzak ya da yakın olması, otelden şehir merkezine yapacağımız gezilerle de yakından ilgilidir.

Programa göre serbest zaman eğer otele yerleştikten sonra verilmişse o otel şehir merkezine en yakın yerden ayarlanmaktadır. Ya da toplu ulaşım için istasyonlara yakın olanlar tercih edilmektedir. Bu konuda katılımcılarımızın tamamen beklentilerine gör hareket edilmektedir.

Venedik Kanalları başlıca ziyaret ettiğimiz yerlerden
Venedik Kanalları başlıca ziyaret ettiğimiz yerlerden

Soru: Yemek konusu sorun oluyor mu?

Yemek konusu bu zamana kadar katılımcılarımız için hiç sorun olmadı. Sizler için de olmayacaktır. Çünkü tura çıkmadan önce bir hafta yetecek kadar – ister ilk bir hafta içinde ister tur bitimine kadar tüketin- gıda yanına alabiliyor. Bunun dışında hemen her şehirde Türk Restoranları bulunuyor.

Bir öğün yemek – genelde fast food tarzı- 5-10 Euro arasında değişebiliyor. Katılımcılar sürekli gezi ve intikal halinde bulunduğu için sabah kahvaltısı dışında öğle ve akşam yemeklerini birleştirmeyi tercih ediyorlar. Arada da enerji veren ve tok tutan atıştırmalıklarla günü tamamlıyorlar. Hem ekonomik hem de kolay bir yolu seçmiş oluyorlar.

Soru: İnternet ihtiyacımızı nasıl gidereceğiz.

İnternet ihtiyacınızı seyahat boyunca free internet alanlarından, Yunanistan’dan alabileceğimiz (kampanyalar devam ettiği sürece) Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan ucuz internet hatlarından, ya da operatörlerinizin size sunacağı uygun tarifelerden karşılayabilirsiniz.

Soru: Kaptanlar tecrübeli mi?

Kaptanlarımız kesinlikle yurt dışı ve rota tecrübesine sahip gerekli koşulları sağlayan kaptanlardır.

Otobüsle Avrupa Turları Hazırlık

Soru: Yanımıza neler almalıyız?

Yanımıza neler alıp almayacağımızla ilgili detaylı bilgi notu tur başlamadan ve vizeler alındıktan sonra (tahmini en geç turdan bir ay önce) watsapp grubu yoluyla tüm katılımcılarımıza bildirilecektir.

Soru: Tek gelenler için eşleştirme nasıl yapılıyor?

Tek gelenler oluşturulacak watsap grubumuzda tura katılan diğer arkadaşları tanıma fırsatı buluyor. Eğer ki katılımcımız kendisine yardımcı olmamızı isterse bizler de yaş eğitim durumu ve cinsiyet gibi ölçütlerle anlaşabileceği kişiyi kendisine öneriyoruz.

Soru: Kalkış yerleri nereler?

Kalkış yerlerimiz Ankara Atatürk Kültür Merkezi Metro çıkışı, Ankara İpsala arası otoban üzeri tesisler, İzmit Otogar çıkışı, Kurtköy Mehmetçik Vakfı Tesisleri, İstanbul Kozyatağı Optimum AVM önü, Mecidöyeköy Trump Tower AVM önü, İpsala sınır kapısı şeklinde sizler için en uygun noktalar belirlenmiştir.

Soru: Vize için hangi evraklar isteniyor?

Vize için istenen evrakların tam listesi sitemizde mevcuttur. (Bknz Vize işlemleri)

Otobüsle Avrupa Turları Sık Sorulan Sorulara Cevaplar - Otobüsle Kuzey Avrupa Turu
Kuzey Avrupa – İskandinav Turu

İndirimler:

Soru: Peşin ödemede indirim oluyor mu?

(Kampanya dönemleri hariç) Haydi Avrupa’ya Otobüsle Avrupa Turları fiyatlarının piyasa koşullarına göre son derce makul olmasından dolayı peşin ödemelerde fazla bir indirim olmamakta, % 3 indirim uygulanmaktadır.

Soru: Grup başvurularında indirim oluyor mu?

(Kampanya dönemleri hariç)  3 kişi ve üzerinde başvurularda kişi sayısına bakılmaksızın % 3 indirim uygulanmaktadır.

Soru: öğrenci indirimi oluyor mu?

(Kampanya dönemleri hariç)  Katılımcılarımızın çoğunluğunun ve genel hedef kitlemizin öğrenci olmasından dolayı da % 3 indirim sağlanmaktadır.

Avrupa Turu hakkında bire bir deneyim yazısı okumak için Avrupa turu tavsiye tıklayınız…

Katılımcılarımızın yorumları için. Avrupa Turu Tavsiye tıklayınız

Diğer bloglarımızı okumak için blog.haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret ediniz.

Dubai turu için detaylı bilgiye sahip olmak için 2021 Dubai Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Yurt dışı diğer turlarımız için Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Gençlere yönelik yurt içi turlarımız için Mavi Yolculuklar ve Kamp turları sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu sitede başka gezilecek görülecek yerler için ana sayfamızı ziyaret ediniz.

Otobüsle Avrupa turlarımıza katılın, bir sonraki sene Akdeniz Yaz Gençlik Kamplarımıza % 25 indirim hakkı kazanın.

Eyfel Kulesi ve Haydi Avrupa’ya

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir