Otobüsle Avrupa Turu Bilgi,  Otobüsle Avrupa Turu yorum

Venedik’te gezilecek yerler

Venedik Kanalları – Haydi Avrupa’ya

Otobüsle Büyük Avrupa Turu sırasında Venedik’i de ziyaret ediyoruz. Her ne kadar sıraladığımız 25 mekanı görme şansımız olmasa da Venedik hakkında fikir veren ve Venedik’in güzel yerlerini öğrenmemizi sağlayan 25 Maddelik Venedik’te gezilecek yerler listemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye diyoruz.

25.  Venedik Arsenal

Venedik’in uzun, zengin tarihi ayrılmaz bir şekilde şehrin üzerine inşa edildiği sularla bağlantılıdır. Uluslararası Ticaret ve fetih seferleri şehrin gemi inşa etme yeteneğine dayanıyordu. Sanayi devriminden çok önce, Venedik Arsenal gemileri şaşırtıcı bir şekilde o dönemde sanayi üretimi ile gerçekleşiyordu.  Şehrin muazzam zenginliği ve güzelliğinin çoğu bu büyüleyici sanayi – ticaret kompleksinden kaynaklanırdı. Tarihi sitenin etrafında dolaşmak keyifli bir deneyim olacaktır.

24.  Santi Giovanni ve Paolo

Şehrin en büyük kilisesi olan Santi Giovanni e Paolo bir Dominikan cemaat kilisesidir. Yüksekliği ile çevresindeki binaların üzerinde fark edilir. İtalyan Gotik tarzında inşa edilen kırmızı tuğla kilisesi, tüm harika tabloları ve heykelleri ile iç mekanı göz kamaştırsa da insanların çoğu dıştan göz atarlar.

23.  Punta della Dogana

Bir zamanlar gümrük evi olarak kullanılan tarihi bina şimdi öncelikle çağdaş sanatlara odaklanan bir sanat müzesi. Burada bazı muhteşem heykeller bulunur. Giuseppe Benoni’nin binanın tepesindeki fantastik Fortune heykeli özellikle görülmeye değerdir. Punta della Dogana, Büyük Kanal’ın Giudecca Kanalı’na katıldığı noktada yer alıyor, fantastik mimarisi ile bile tek başına görülmeye değerdir. İçindeki Pinault koleksiyonunu inceleyebilirsiniz. Müze aynı zamanda yerliler ve turistler çok çeşitli geçici sergilere de ev sahipliği yapıyor.

22.  Museo Correr

San Marco Meydanında yer alan Museo Correr harika koleksiyonları barındırır. Venedik sanat tarihi açısından önemlidir.  İçinde bulunduğu güzel bina, bir zamanlar her iki hanedan tarafından yönetildiği için, Napolyon ve Hapsburg lardan esintiler vardır. Güzel galerilerin etrafında dolaşmak bir öğleden sonra geçirmek için güzel bir yol olabilir. Zırhlar, ahşap modeller, haritalar, madeni paralar ve resimlerle Museo Correr, müzenin çok sayıda büyüleyici nesnesiyle sergilenen bir hazinedir. Öne çıkan özellikler arasında çok şaşırtıcı fresklerle süslenmiş çarpıcı Biblioteca Nazionale Marciana ve Antonio Canova’nın güzel Orpheus ve Eurydice heykeli de yer alıyor.

21.  Venedik Gettosu

Gezmek için büyüleyici olan Venedik Gettosu, Venedik Cumhuriyeti’nin Yahudileri şehrin bu bölgesinde yaşamasını kısıtladığı 1516’da kuruldu. Var olan ilk gettodur; İngilizcede kelime aslında İtalyanca’dan türetilmiş olsa da, gettonun ‘sokak’ ya da ‘küçük kasaba’ anlamına geldiği tartışmalı. Günümüzde, ziyaretçilerin tanık olacağı Yahudi varlığı ve birçok büyük Yahudi restoranı ve pastanesi ve birkaç tarihi yer var.

20.  Scuola Grande di San Rocco

1560 yılında tamamlanan Grande di San Rocco, o zamandan beri neredeyse hiçbir değişikliğe uğramadı. Bu nedenle, gelen ziyaretçiler Tintoretto resimlerine ev sahipliği yapan tarihi odalara hayranlıkla bakarlar. Salone Maggiore nefes kesici derecede güzel ve Titian ve Palma il Giovane’nin başyapıtları ile özellikle tavan resimleri mermer yer kaplamaları okadar ihitşamlı durur ki bildiğimiz büyük saraylarda olmayan bir heybet barındırır.

Bina bir kardeşliğe ev sahipliği yapmak üzere kuruldu ve adını San Rocco; insanları vebadan koruduğu söylenen bir Katolik azizinden aldı. Gerçekten de büyük popülaritesi, Scuola’nın Venedik’in en zenginleri olmasına yol açtı ve bu derece güzel mimariye ve bu evde bulunan güzel resimlerle de kendini gösteriyor.

19.  Gallerie dell’Accademia

Büyük Kanal’ın güney kıyısında yer alan Gallerie dell’Accademia 19. yüzyıl öncesi ünlü Venedik sanatçılarının şaşırtıcı sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. 24 odası çeşitli temaları kapsamaktadır; bazıları panel resimlerine odaklanırken, diğerleri portreleri inceler ve belirli sanatçıların çalışmaları yer alır. Canaletto, da Vinci ve Titian gibi tanınmış sanatçıların başyapıtları sergilenirken, Gallerie dell’Accademia sunduğu her şeyiyle kesinlikle hayal kırıklığına uğratmaz. Da Vinci’nin meşhur Vitrivius Adamı ve savaş eskizleri orjinalleri bu müzede sergilenmektedir.

18.  Lido di Venezia

Güneşi içinize çekmek ve plajın tadını çıkarmak isteyen ziyaretçiler için mükemmel olan Lido di Venezia, uzun kumlu bir plaja sahiptir ve Venedik’i gezmekten yorulanlar için bir mola yeridir. Kumlu ada Adriyatik’e bakan Venedik’in güney ve güneydoğusunda yer alır. Bin yıldan fazla süredir yaşayan Kutsal Topraklar’a giderken haçlılar, bir zamanlar bugün gördüğümüz plajlarda kamp kurdu ve on dokuzuncu yüzyılda bu plaj zenginler ve ünlüler için popüler bir tatil yeri haline geldi, yazarlar, film yıldızları ve kraliyetler bu kumların tadını çıkardı. Kendine özgü havası ve rahat atmosferi ile Lido görülmeye değer ve her yıl Eylül ayında Venedik Film Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor.

17.  Rialto Pazarı

Sonsuz tezgahları ve yemek standlarıyla canlı Rialto Pazarı, ziyaret etmek için kesinlikle önerilir. Yerliler ve turistler arasında popüler olan pazar, birçok Venediklinin yiyecek alışverişini yaptığı yerdir. Standların büyük çoğunluğu taze balık, meyve, sebze ve geleneksel Akdeniz ürünleri satar. Gıda satıcılarının standlarına bakmak çok eğlenceli ve Venedik’te otantik bir ortam sunar.

16.  Ponte dell’Accademia

Hoş Ponte dell’Accademia 1854’te açıldı ve yayalara Büyük Kanal boyunca bir yol sunan sadece dört köprüden biri. Ahşap ve metal köprü kanalın güney ucuna doğru uzanır ve Venedik’in çoğunluğunun inşa edildiği tüm taş ve mermer yapılar malzemeler arasında çok farklı görünür. Büyük Kanal’daki diğer köprülerden daha huzurlu olan Ponte dell’Accademia, köprünün korkuluklarına asma kilit takan sevgilileri çekiyor.

15.  Peggy Guggenheim Koleksiyonu

Bu harika koleksiyon, Avrupa ve Amerika’nın en ünlü sanatçılarının birçok şaheserini barındırırır.  Modern sanat müzesi, Büyük Kanal üzerindeki 18. yüzyıldan kalma güzel bir sarayda yer almaktadır. Koleksiyon bazı hoş Kübist, Ekspresyonist ve Sürrealist sanat eserlerini içerir.

Sergideki birçok büyük isim arasında Picasso’nun Şair’i, Dali’nin Sıvı Arzularının Doğuşu ve Pollock’un Simyası var. Sergilenen çok sayıda şaşırtıcı parçaya sahip olan Peggy Guggenheim Koleksiyonu, tüm fantastik modern sanatı için görülmeye değer.

14.  Torre dell’Orologio

Piazza San Marco’nun bir tarafında yer alan Torre dell’Orologio, hoş bir Rönesans binasıdır. Cephesi keyifli bir astrolojik saate ev sahipliği yaptığı için şehirdeki önemli tarihi ve mimari bir mekândır.

Mark’s Clocktower (İngilizce olarak da bilindiği gibi) çatısında saatin üzerinde bir zil sesi çıkaran iki bronz figür barındırıyor. Bakire ve Çocuk ve güzel dekore edilmiş saatin kendisi gibi St. Mark Aslan heykeli de vardır. Piazza San Marco’deyken, Torre dell’Orologio’yu ziyaret edebilir, veya hatta makinenin nasıl çalıştığına bir göz atmak için binanın içine girebilirsiniz.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu sırasında bu mekanı görme şansımız olacak.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu yaparak Venedik’i görmek

Venedik’te gezilecek yerler listemize devam ediyoruz.

Venedik Kanalları

13.  La Fenice Tiyatrosu

Dünyanın en önemli ve ünlü opera evlerinden biri olan Teatro La Fenice, tarihi boyunca üç kez yakıldı. Mevcut bina 2004 yılında yeniden inşa edilmiştir. İçmekân, ayrıntılı süslemesi ve karmaşık motifleriyle kesinlikle çok etkileyici.

Ziyaretçilerin eğlenmesi için paketlenmiş opera, konser ve bale takvimi ile La Fenice’de bir gösteri izlemek harika bir deneyim olabilir.

12.  Santa Maria Gloriosa dei Frari

Santa Maria Gloriosa dei Frari Venedik’in en önemli dini yapılarından biri. Kırmızı tuğladan inşa edilen kilise, Gotik mimari tarzda inşa edilmiştir. Dış kısmı oldukça sade olmasına rağmen, iç mekan oldukça görkemli ve Titian’ın Pesaro Madonna’sını içeren harika sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor.

1338’de tamamlanan Frari, San Polo bölgesinde yer almaktadır. Süslü mezarları, fantastik resimleri ve zarif heykelleri ile görülmeye değer. Vittoria’nın muhteşem St. Jerome heykelini ve Antonio Canova’nın çarpıcı anıtını da görmelisniz.

11.  Campanile

Venedik’in en tanınmış yerlerinden biri olan il Campanile, ünlü Piazza San Marco’da yer almaktadır ve şehrin en yüksek binasıdır. 99 metre yüksekliğe kadar yükselen çan kulesi 912’de tamamlanmıştır, ancak bugün önümüzde gördüğümüz bina aniden yıkıldıktan sonra 1912’de inşa edilmiştir. Çan kulesinin ana gövdesi oldukça sade olsa da, il Campanile’nin üst tarafı, güzel kemerler ve taş işçiliği şeklinde sergilenen güzel bir mimariye sahiptir. Bir asansör ziyaretçileri doğrudan Venedik ve lagünün harika manzarasını gördükleri kampananın tepesine götürür.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu sırasında bu mekanı görme şansımız olacak.

10.  Ahlar Köprüsü

1600 yılında inşa edilen Ahlar Köprüsü, Dükler Sarayı’ndaki sorgu odalarını Rio di Palazzo’daki Yeni Hapishaneye bağlar. Bir teoriye göre köprünün adı, mahkûmların hapishaneye girmeden önce güzel Venedik’i son görüşlerinde, ben neden bu suçu işledim diyerek ah çekmesinden gelir.  Gerçekte ise köprü suçluların infaz edildiği hapishanenin kullanılmasından sonra inşa edilmiş.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu sırasında bu mekanı görme şansımız olacak.

9.  San Giorgio Maggiore

Aynı adı taşıyan 16. yüzyıldan kalma kilisenin evi olarak bilinen San Giorgio Maggiore, San Marco Meydanı lagününün karşısında yer alan küçük bir adadır. Büyük Rönesans mimarı Andrea Palladio tarafından tasarlanan kilise, parıldayan beyaz mermere kaplanmış bir cepheye ve canlandırıcı aşırı süslemelere sahip, açık ve havadar bir iç mekâna sahiptir. Ana değişiklik sırasında Tintoretto’nun en iyi tablolarından biri olan “Son Akşam Yemeği” ve “Manna’nın Düşüşü” ile süslenmiştir. Ziyaretçiler, Venedik’in muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için kilisenin Neoklasik çan kulesinin tepesine bir asansör ile çıkabilmektedir.

8.  Ca ‘d’Oro

Başlangıçta Palazzo Santa Sofia olarak bilinen, ancak şu anda Ca ‘d’Oro olarak bilinen 15. yüzyıl palazzo, mimar Giovanni Bon ve oğlu Bartolomeo tarafından tasarlandı. Bu görkemli yapının cephesinde artık “altın evi” takma adını alan süslemeye sahip olmamasına rağmen, şimdi pembe-beyaz bina bir sanat hazinesidir. Büyük Kanal’da bulunan Ca ‘d’Oro, palazzo ve onun tüm Rönesans resimleri, antikalar, heykel ve seramik içeriklerini şehre bağışlayan adamın adını taşıyan Museo Franchetti’ye ev sahipliği yapıyor.

7.  Santa Maria della Salute

Genellikle La Salute olarak adlandırılan bu 17. yüzyıl kilisesi, Büyük Kanal’ın Venedik Lagünü ile buluştuğu noktada durmaktadır. Büyük kubbesi olan beyaz taş yapı, şehrin nüfusunun üçte birini öldüren vebadan kurtarmak için Meryem Ana’ya bir tapınak olarak inşa edildi. İblis Veba’yı Venedik’ten süren “Sağlık Madonna” sını tasvir eden sunak heykeline ek olarak, Eski Ahit’ten sahnelerin tavan resimleri de dahil olmak üzere Titian’ın geniş bir eser koleksiyonu sergileniyor.

6.  Ca ‘Rezzonico

Büyük Kanal’ı çevreleyen görkemli palazzolardan hiçbir bina, 18. yüzyıl Venedik’inde Ca ‘Rezzonico’dan daha iyi bir yaşamın nasıl olduğunu gösteremez. Heath Ledger’ın oynadığı 2005 filmi “Casanova” için bir mekan olarak kullanılan sarayın Büyük Balo Salonu, 200 yılı aşkın süredir üst düzey partilere ev sahipliği yaptı. İngiliz şair Robert Browning, sarayın evini yapan son kişilerden biriydi. Bugün, binanın tamamı Museo del Settecento olarak halka açıktır. Sergilenen resimlerin çoğu reprodüksiyon olsa da, Tiepolo ailesinin muhteşem tavan freskleri orijinaldir .

5.  Piazza San Marco

Venedik’teki tek kamu meydanı olan Piazza San Marco, yüzyıllardır şehrin ana buluşma yeri olmuştur. San Marco Bazilikası ve Palazzo Ducale de dahil olmak üzere açık hava kafeleri ve simgesel cazibe merkezleriyle çevrili olan otel, Kanallar Şehri’ne yapılan herhangi bir ziyaret için doğal merkez üssüdür.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu – Venedik’te gezilecek yerler – Güney Avrupa

Kare şeklindeki meydan aslında bazilikaya yaklaştıkça genişleyen yamuk şeklinde düzenlenmiştir. Yaz aylarında kalabalıklaşan kalabalıklara ve kışın sel basan yağmurlara rağmen, St. Mark Meydanı her mevsim unutulmaz bir Venedik deneyimi sunuyor.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu sırasında bu mekanı görme şansımız olacak.

4.  Rialto Köprüsü

Rialto Köprüsü, Büyük Kanal’ı kapsayan dört köprüden biridir. Yaklaşık üç yüz yıl boyunca Büyük Kanal’ı yürüyerek geçmenin tek yolu buydu.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu - Venedik'te gezilecek yerler - Güney Avrupa
Rialto Köprüsü – Büyük Kanal – Venedik

Antonio da Ponte tarafından tasarlanan tek açıklıklı taş köprü, 1591’de tamamlandı ve 1524’te yıkılan ahşap bir köprünün yerini almak için kullanıldı. Köprünün mühendisliği, bazı mimarların gelecekteki bir çöküşü tahmin edecek kadar cesurca kabul edildi. Köprü, Venedik’in mimari simgelerinden biri olmak için eleştirmenlerine meydan okudu.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu sırasında bu mekanı görme şansımız olacak.

3.  Dükler Sarayı

Venedik Cumhuriyeti’nin müreffeh yüzyılları boyunca kentin sulh yargıçları veya dükler, şehri kraliyet gibi yönetti. Palazzo Ducale sadece düklerin ikametgahı değil, şehrin güç merkezi ve idari merkezi idi. Bina iki aşamada inşa edilmiştir. Rio di Palazzo’ya bakan doğu kanadı 1301 ile 1340 arasında inşa edildi.

Otobüsle Büyük Avrupa Turu - Venedik'te gezilecek yerler - Güney Avrupa
Dükler Sarayı

Piazetta San Marco’ya bakan batı kanadının inşa edilmesi 110 yıl daha sürdü ve 1450’de tamamlandı. Gizli Yol Programları turuna katılan ziyaretçiler de Giacomo Casanova’nın 1756’da kaçtığı özel konsey odalarını, işkence odalarını ve hapishane hücresini görüntülemek için gizli geçitlerde yürürler.

2.  Büyük Kanal

Venedik’i keşfetmeye başlamak için Büyük Kanal’da bir gondol gezintisinden daha iyi bir yol yoktur. Otomobillerin yasaklandığı bir şehirde, gondollar, su taksileri ve vaporettiler başlıca ulaşım kaynaklarıdır. Şehrin su caddesi, Saint Mark Bazilikası’ndan Santa Chiara Kilisesi’ne kadar şehrin merkezinden geçiyor. Her iki tarafta Romanesk, Gotik ve Rönesans yapıları ile kaplı Büyük Kanal, en ünlüleri 16. yüzyıl Rialto Köprüsü olan dört köprüden geçiliyor. Bir gondol turu için günün en iyi zamanı, kanalın altın ışıkla parladığı sabahın erken saatlerinde.

1.  Aziz Mark Bazilikası

San Marco Meydanı’nda yer alan 30 katlı yükselen Campanile ve arkasındaki devasa bazilika, Venedik’in en popüler turistik mekanlarından ikisidir. Her ikisi de 9. yüzyıla tarihleniyor ancak yüzyıllar boyunca yeniden inşa edilmiş ve süslenmiştir. San Marco Bazilikası, Venedik’in askeri bir güç olarak biriktirdiği servet için bir vitrin görevi görüyor. Tasarımı, Bizans ve Gotik mimari stillerini benzersiz bir şekilde karıştırmaktadır. Ayrıntılı ortaçağ mozaikleri katedralin duvarlarının ve tonozunun çoğunu kaplar. Aziz Mark’ın kalıntılarını tuttuğuna inanılan mezarın arkasında, Bizans işçiliğinin dünyadaki en iyi eserlerinden biri olarak kabul edilen mücevher süslemeli bir altın ekran olan altar parçası Pala d’Oro durur.

Venedik’i ayrıntılı gezmek isteyenler Güney Avrupa Turu sayfamızı ziyaret edebilirler.

Venedik tarihi ile ilgili yazımızı okumak için linki tıklayınız: https://www.haydiavrupaya.com/blog/69/otobusle-avrupa-turumuzda-venedik

Sitemizde diğer yerler ile ilgili gezilecek görülecek yerleri okumak için: https://blog.haydiavrupaya.com/ ana sayfamızı ziyaret ediniz.

Avrupa Turlarımız ile ilgili gerçek bir deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz…

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir