Lovre Müzesi - Paris
Otobüsle Avrupa Turu yorum

Paris – Louvre Müzesi

Louvre veya Louvre Müzesi

Louvre Müzesi dünyanın en büyük sanat müzesi ve Paris, Fransa’daki tarihi bir anıttır. Kentin merkezi bir dönüm noktası, bu üzerinde bulunan sağ yakasında ait Seine şehrin içinde 1. bölgenin (İlçe veya koğuş). Prehistoryadan 21. yüzyıla kadar yaklaşık 38.000 obje 72.735 metrekarelik bir alanda sergilenmektedir. 2018’de Louvre,10,2 milyon ziyaretçi alan dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesiydi.

Müze , başlangıçta Louvre kalesi olarak inşa edilmiş olan 12. yüzyıldan 13. yüzyılın sonlarına Philip II uyarınca inşa edilen Louvre Sarayı’nda yer almaktadır . Kalenin kalıntıları müzenin bodrumunda görülebilir. Kentsel genişleme nedeniyle, kale nihayet savunma işlevini yitirdi ve 1546 Francis de onu Fransız Krallarının ana konutuna dönüştürdü.

Bina mevcut Louvre Sarayı’nı oluşturmak için birçok kez genişletildi. 1682’de Louis XIV Versay Sarayı’nı seçti. Hanedanı için Louvre’u esas olarak 1692’den kalma antik Yunan ve Roma heykel koleksiyonu da dahil olmak üzere kraliyet koleksiyonunu sergilemek için bir yer olarak bıraktı.

1692 yılında, bina, 1699’da bir dizi salonun ilkini elinde tutan Académie des Insides et Belles-Lettres ve Académie Royale de Peinture et de Sculpture tarafından işgal edildi. Akademi 100 yıl boyunca Louvre’da kaldı.

Sırasında Fransız Devrimi, Millet Meclisi Louvre’un ülkenin başyapıtlarından görüntülemek için bir müze olarak kullanılması gerektiğini hükmetti.

Müze, 10 Ağustos 1793’te 537 resim sergisiyle açıldı.

Binadaki yapısal sorunlar nedeniyle, müze 1796’da 1801’e kadar kapatıldı. Koleksiyon Napolyon’un altında arttırıldı ve müze, Musée Napoléon olarak yeniden adlandırıldı, ancak Napolyon’un bağımlılığından sonra orduları tarafından ele geçirilen birçok eser orijinal sahiplerine iade edildi.

Koleksiyon, Louis XVIII ve Charles X’in devletleri sırasında daha da arttırıldı ve İkinci Fransız İmparatorluğu sırasında, müze 20.000 parça kazandı. Holdingler, Üçüncü Cumhuriyet’ten bu yana bağışlar ve talepler yoluyla istikrarlı bir şekilde büyüdü. Koleksiyon sekiz küratörlük departmanına bölünmüştür: Mısır Antikaları ; Yakın Doğu Antikaları ; Yunanca , Etrüsk ve Roma Antik Dönemleri ; İslam Sanatı ; Heykel ; Dekoratif Sanatlar ; Tablolar; Baskılar ve Çizimler.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir