Amsterdam Evleri
Otobüsle Avrupa Turu yorum

Amsterdam’da Kanallar ve Suyolları

Amsterdam’da Kanallar muhteşem manzaralara sahiptir. Hollanda; 703 güzel köprüsü, çatılı evleri ve kanallara dizilmiş kafeleri ile görülmeye değer güzelliktedir. Hollanda’nın dünyanın en düz ülkesi olduğunu her zaman hatırlatan bu su yollarının yarısı kanallar, setler ve devasa gelgit bariyerleri ile denizden korunmuştur.

Amsterdam’ın kanallarını yürüyerek gezmeye başlamadan önce genel bir fikir edinmek için tekne turuna katılabilirsiniz 17. Yüzyıl kanal çemberi 2010 yılında UNESCO dünya kültür miras listesine dâhil edildi.

Amsterdam'da Su yolları - Haydi Avrupa'ya
Kuşbakışı Amsterdam bir kanal

Amsterdam’a Özel İlgi duyanların bir nedeni de Amsterdam’ın kanallarıdır.  O yüzden Amsterdam meraklıları için mutlaka okunması gereken bir yazı.  otobüsle Avrupa turu gezimizde olmazsa olmazlarımızdan olan Amsterdam’ı hakkıyla gezebilmenin en önemli önlerinden bir de Amsterdam’da kanallar ve su yollarıdır.

1.            Herengracht

Grachtengordel’in en görkemli kanalı olan Herengracht Altın Kavis’yle ünlü,  bu bölümde kanal kıyısı varlıklı tüccarların evleri ile sarılmıştır. Huidenstraat ve Leidsetraat arasındaki bölüm Buradan daha güzel manzara görmek için doğu yönüne bakabilirsiniz.

2.            Keizergracht

Grachtengordel’in ortasındaki kanalın Brouwersgracht ve Raadhusstraat ile Runstraat ve Leidestraat arasındaki kısmı güzel evlerle dolu.

3.            Reguliersgrachts

Güzel evleri ve kambur köprüleri ile çok sevilen Reguliersgracht 1664 yılından kalmadır no 57, 59 ve 63 nolu binalarını görmeyi kaçırmayın.

4.            Entrepotdok

Eski rıhtımın önemli bir bölümü yeni ofislere daireleri ve rengârenk yüzen evleri gören Açıkhava kafelerine yer açmak için restore edildi.

5.            Prinsengracht

Grachtengordel’ in  Depolar ve zanaatçı evleri için tasarlanan en dış kısmında yer alan Kanal canlı ve rahat atmosferi ile dikkate değer kanal kafeleri sanat galerileri ve yüzen evleri ile çok hoş 3 kilometrelik kıyıda bisikletle Gezebilir güzel yürüyüşler yapabilirsiniz.

6.            Leidsegracht

 Bu sevimli kanal 1664 yılında yapıldığında amsterdam’dan lidene giden malların ana Rotası ydı.

7.            Bloemgracht

 Demir köprüleri ile dikkat çeken alımlı kanal güzel çatıda evlerinden dolayı Joordan’ın Herengracht ı olarak anılır.

8.            Amstel Nehri

Grachtengordel inşa edildikten sonra önemini  yitiren Amstel nehri bir zamanlar kentin varlık sebebi idi mavnalar hala bu Nehir yolunda ürünleri kentin limanına taşıyor.

9.            Singel

Grachtengordelin En içte kalan Çemberi Ortaçağ’da kenti çevreleyen Hendek’ten bugüne kadar gelmiştir.  Singel Altın çağda zarif kanal evleri ile sarılmıştı.

10.          Brouwersgracht

Bira üreticileri kanalının keyifli ve rahat atmosferi Grachtengordel kanallar ağının incelikli Görkem’i ile ilgi çekici bir tezat oluşturur

Amsterdam’da Kanallar yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette. Çok fazla sayıda kanal ve su yolu mevcut. Ama en önemlileri bunlar.

Amsterdam'da Kanallar
Amsterdam

Amsterdam’ın evleri

Kentteki bütün evler zeminin altındaki balçığa saplanan ahşap kazıklar üzerine inşa edilmiştir 17. yüzyıla kadar tam anlamıyla sağlam bir zemin elde edilemedi.  Ama daha sonra kazıklar 13 metre aşağıdaki sert kum tabakasına kadar indirildi.  Hatta bazıları 18 metre derinlikteki ikinci bir kum tabakasına erişti.  Kazıklar hava ile temas ettiğinde çürüdüğü için artık beton kazık kullanılmaktadır.

Otobüsle Avrupa Turumuz sırasında yaklaşık 24 saat geçireceğimiz Amsterdam’ın en önemli özelliği kanallarıdır. Kanallar hakkındaki bu bilgilendirmemiz umarız faydalı olur.

Otobüsle Avrupa Turlarımız için daha fazla bilgiye haydiavrupaya.com sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca isterseniz Ana Sayfamıza dönüp diğer bloglarımızı inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz de kendi resmi sayfasından da daha farklı bilgiler edinebilirsiniz:www.iamsterdam.com

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir