otobüsle avrupa turu - roma - collesium
Otobüsle Avrupa Turu yorum

Roma’da ücretsiz ziyaret edilecek yerler

Roma’da ücretsiz ziyaret edilecek yerler sizler için bir araya getirildi. Ekonomik olarak Roma’yı nasıl gezebiliriz,  meşhur yerleri ücretsiz nasıl gezebiliriz, Roma turu yapmadan bu yazımızı mutlaka okuyun.

Roma İmparatorluğu’na başkentlik yapmış ve yüzyıllar boyunca sayısız eserlerle donatılmış belki de dünyanın en Antik Kenti. Çoğu insan içinde dünyanın en güzel şehri.

Pantheon - Otobüsle Avrupa Turu
Pantheon – Roma’dan kalmış en iyi korunmuş eser

Roma her ne kadar bir açık hava müzesi olsa da çoğu yerlere girişler ücretli. Ancak ücretsiz gezilebilecek yerler de var. İşte bu ücretsiz gezilebilecek yerleri sizler için bir araya getirdik.

Yazımızın sonunda ayrıca kısıtlı bütçelere uygun olarak pastane ürünleri nerelerde bulunur onları da sizler için bir araya getirmiş olduk.

Ücretsiz müzeler

Devlet ve belediye Kent müzeleri 18 yaş altındakiler ve edebiyat ve sanat eğitimi alan Avrupa Birliği öğrencileri için ücretsizdir. Kadınlar genellikle ulusal kadınlar günü olan 8 Mart’ta devlet ve kent müzeleri ne ücretsiz girebilirler Vatikan müzeleri her ay son pazar günü ücretsizdir.

Ortaçağ usulü yalan makinesi deneyimi

Gregory Peck ve Audrey Hepburn’un Roma tatilinde ünlü kıldıkları bohça della Verita  Santa Maria Metin’in dış  dehliz Dehlizinde yer alır. Efsaneye göre ağzın içine elini sokan yalancıların elleri koparmış.

 Forumun havadan görünüşü

 2. Victoria Emanuele Anıtı’ndan Roma’nın en güzel manzaralarını izleyebilirsiniz.  anıta giriş ücretsiz Yeter ki asansöre binmeden en tepeye kadar yayan çıkmayı göze alın.

Dünyanın en iyi korunmuş Roma Tapınağı

Pentheon Roma’da girişin ücretsiz olduğu antik anıtlardan biridir antik pagan Tapınağı Bizans döneminde kiliseye çevrilmişti.

Mussolini’nin kaslı atletleri

 stad yodeyma army’nin etrafını saran traverten den yapılma 60 kaslı atlet figürü Mussolini tarafından Olimpiyatları Roma’ya getirmek için sipariş verilmiş Bugün bir faşist kişi konu olarak görülüyor ücretsiz ve halka açık

Caravaggio’nun eserleri

Navona Meydanı’na çok da uzak olmayan San Luigi dei Francesi kilisesindeki bir şapelin dekore edilmesinde “Aziz Matta’ya Çağrı” ve “Aziz Matta’nın Şehit Edilişi”. Eserlerini 600 yıllarında tamamlandı.

Santa Maria del popolo Bazilikasında da  bulunan onun 6 muhteşem kanvası ücretsiz görülebilir.

Ücretsiz Michelangelo

San Pietro İn  Vincoli Ve  Santa Maria Sopra Minerva bulunan Michelangelo’nun eserlerini ücretsiz görebilirsiniz.  Bu kiliselerden ikincisinde Michelangelo’nun eseri yükselen İsa yer alırken Musa heykeli San Pietro in Vincoli için yapılmıştır ve hala buradadır heykele aydınlatmak için para atılır. Ama genellikle diğer ziyaretçiler bu işi sizin yerinize göreceklerdir.

Bizans Görkem’i

Mücevheri andıran Bizans mozaiklerinin görmek istiyorsanız Santa Maria Dominika ve Santa kiliselerine gidebilirsiniz. Eserlerin aydınlatmaları için yine başkalarını beklemeniz gerekebilir.

San Pietro bazilikası

San Pietro da Bazilika’ya giriş ücretsizdir ama 9 dan itibaren uzayan kuyruklar a takılmamak için sabah erkenden yola çıkın sadece rahibeler keşişler ve hacılarla birlikte San Pietro da bulunmuş olacaksınız.

Roma’da ücretsiz ziyaret edilecek yerler
San Pietro Bazilikası içi

Roma’da ücretsiz ziyaret edilecek yerler bu kadar değil elbette. Roma zaten bir açık hava müzesi.

Roma hakkında daha fazla detaylı bilgi için: Roma

Avrupa Seyahati hakkında daha fazla ipucu için: Otobüsle Avrupa Turu Tavsiye

Otobüsle Avrupa Turunda ziyaret edilebilecek 14 güzel müze: Haydi Avrupa’ya

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir