Zafer Takı - Paris - Arch de Triomphe - Story History
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi,  Otobüsle Avrupa Turu yorum

Zafer Takı: Hikayesi, yapılışı, özellikler

Zafer Takı Hikayesi yapılışı özellikleri . Paris’e giden herkesin dikkatini çeken ve görkemi ile estetik duruşu birleştiren bu tarihi anıt hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey bu yazıda.

 Zafer Takı; (Zafer Kemeri) tam olarak Arc de Triomphe de l’Etoile, (Yıldızın Zafer Takı) Zafer Tak’ları içinde dünyanın en tanınmış hatıra anıtlarından biri. Otobüsle Avrupa Turlarımız içinde Paris ziyaretimizle göreceğimiz yerlerden biri de burası.


Zafer Takı; 12 büyük caddenin çıktığı (en meşhur olanı Champs-Élysées) Place Charles de Gaulle (eski adıyla Place de l’Étoile) Meydanının tam ortasında.

Arc de Triomphe, Fransız ulusal kimliğinin ikonik bir sembolüdür ve inşa edilmesi 30 yıl sürmüştür. 1806’da, I. Napolyon’un Grande Armée’nin zaferlerini onurlandırma emriyle başladı. Antik çağın büyük kemerlerinden ilham alan bu ikonik anıt, Devrim ve Birinci İmparatorluktan savaşların ve generallerin isimlerini taşıyor.

Her akşam, Büyük Savaştan Meçhul Askerin mezarında alev yakılır. Teras, şehrin ve geniş geniş caddelerinin hem gündüz hem de gece muhteşem manzarasını sunar.

12 büyük caddenin çıktığı (en meşhur olanı Champs-Élysées) Place Charles de Gaulle (eski adıyla Place de l’Étoile) Meydanının tam ortasında yer alır.

Kuş bakışı olarak meydana baktığınızda meydana çıkan yollar yıldız görünümü verir. Bu yüzden Yıldızın Zafer Takı olarak da adlandırılır.

Paris’in en ünlü anıtlarından biridir. Binanın güzelliği ve sunduğu başkentin panoraması nedeniyle estetik nedenlerin yanı sıra, Arc de Triomphe aynı zamanda önemli bir tarihi sembol, eski ve modern Paris arasında gerçek bir bağlantıdır.

Zafer Takının tarihi:

Napolyon, Austerlitz Savaşı (1805) büyük zaferinden sonra Fransız ordularının askeri başarılarını kutlamak için 1806’da zafer takı yapımı için emir verdi. Jean-François-Thérèse Chalgrin tarafından tasarlanan kemer, 164 fit (50 metre) yüksekliğinde ve 148 fit (45 metre) genişliğinde planlandı ve yapıldı.

Kemerin yapımına 1806’da, Napolyon’un doğum günü olan 15 Ağustos’ta başlandı.

Avusturya arşidüşesi ile evlendiğinde temelden biraz daha fazlası tamamlanmıştı.

1810’da Marie-Louise’in, Paris’e törenle girişinin onuruna, yerinde ahşap ve boyalı tuvalden yapılmış tamamlanmış tasarımın tam ölçekli bir tasviri dikildi.

Bu, Chalgrin’e tasarımını yerinde görme fırsatı verdi ve üzerinde bazı küçük değişiklikler yapmasına neden oldu.

1811’de ölümü sırasında, yapının sadece küçük bir kısmı tamamlanmıştı ve Napolyon’un imparator olarak tahttan çekilmesi ve Bourbon Restorasyonu’ndan (1814) sonra işler daha da yavaşladı.

Anıtın temel yapısı 1831’de tamamlandı. Çalışma, 29 Temmuz’da resmi olarak açan Kral Louis-Philippe döneminde 1836’da tamamlandı.

Zafer Takı’nın özellikleri:

Chalgrin’in tasarımı Neoklasik olup, kısmen Roma Forumu’ndaki Titus Kemeri’nden esinlenmiştir. Devrimin ve Birinci İmparatorluğun askeri zaferlerini kutlayan dekoratif yüksek kabartma heykeller, kemerin dört kaidesinin cephelerinde François Rude, Jean-Pierre Cortot ve Antoine Etex tarafından yapıldı.

Bu heykellerin en ünlüsü Rude’un grubu. 1792 Gönüllülerinin Ayrılışı (popüler olarak La Marseillaise olarak adlandırılır). Diğer yüzeyler yüzlerce generalin ve savaşın isimleriyle dekore edilmiştir.

Zemin seviyesinden anıtın tepesine 284 basamaklı bir merdivenle ulaşılır. Bir asansör anıtın bir kısmına kadar çıkıyor, ancak oradan bir gözlem güvertesinin bulunduğu tepeye ancak kalan basamakları tırmanarak ulaşılabiliyor.

Gözlem güvertesinin bir kat altında, kemerin tarihi hakkında etkileşimli sergilere sahip küçük bir müze var.

Kemerin altında,1921’de eklenen Fransa’nın Meçhul Asker Mezarı yer alır.

İlk kez 1923’te yanan bir anma ateşi her akşam yeniden yakılıyor. Birinci Dünya Savaşı’nı sona erdiren 1918 ateşkesinin yıldönümünü kutlayan yıllık tören de yapılıyor.

Arc de Triomphe, Fransa’nın, ülkenin kendisine ve dünyaya ikonik bir sembol olarak hizmet etmeye devam ediyor. Victor Hugo ve Ferdinand Foch gibi birçok Fransız aydının tabutları, başka bir yere gömülmeden önce orada defnedildi.

Daha sonra Fransa’da gerçekleşen büyük olaylarda da Zafer Takı kullanıldı. Paris’in kurtuluşu üzerine 1918’de ve 1945’te Avrupa’da ikinci Dünya Savaşı savaşının sona ermesinden sonra.

Arc de Triomphe gece gündüz ziyaret edilebilir. Bazıları gündüz 360 ° panoramayı tercih ederken, diğerleri sadece “Paris by Night” gösterisinin ışıklarına şahit oluyor.

Son olarak, yılda 2 kez güneş, kemerin tam ortasından batar, Champs-Elysées’den tadını çıkarabileceğiniz bir fenomendir. Bu nefes kesici manzara Mayıs ve Ağustos aylarında gerçekleşir.

Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turu

Otobüsle Avrupa Turlarımız hakkında bilgi almak ve turlarımıza katılmak için:

haydiavrupaya.com

Avrupa Turlarımız hakkında yorum, tavsiye, bilgi içerikli yazılara ulaşmak için:

blog.haydiavrupaya.com

Kamp turlarımız ve mavi yolculuklar için:

avencamp.com

Acentemizin ana sayfasını ziyaret etmek ve yurtiçi – yurtdışı turlarımız hakkında bilgi sahibi olmak ve katılmak için:

avenetitur.com

Zafer Takı Hikayesi yapılışı özellikleri – Zafer Takı ve Gün Batımı

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir