Otobüsle Avrupa Turu yorum

OTOBÜSLE AVRUPA GEZİSİ İÇİNDE OLMAZSA OLMAZ 40 ETKİNLİK

Otobüsle Avrupa Gezisi yapacaklar için rehber niteliğinde bir yazı. Fotoğraflar turlarımız sırasında çekilmiş, turumuza ait fotolardır.

1. BÖLÜM

Otobüsle Büyük Avrupa turu içinde olmazsa olmaz diyeceğimiz 40 güzel etkinliğimizi sizler için bir araya getirdik. Fotoğraf noktaları, yerel tatlar, uygun alışveriş yerleri, müzeler, gezilecek en güzel yerler, otobüs yolculuğu…

Bunlar Otobüsle Avrupa Gezisi için tanımlayıcı etkinliklerimiz ve alışverişleriniz harici tamamı için extra bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Herkese büyük keyif veren ve akıllardan çıkmayan bu etkinliklerimiz için size bir liste hazırladık:

Atatürk Evi’nde Atatürk’ü yad etmek

Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turuna katılanların ilk durağı

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğup büyüdüğü Selanik’teki evini ziyaret ederek Atatürk’ün doğduğu zamanlara gidip, kendisini hatıraları ile birlikte anıyoruz. Sadece Atatürk’ün evini görmüyoruz Selanik’te, Vardar Ovası’nı ve Çocukken dayısının yaşadığı ve kendisinin de bir müddet kaldığı köyü de uzaktan görme şansımız oluyor. Avrupa Turumuza Atatürk’ün evini ziyaret ederek başlıyoruz.

Üsküp Türk Çarşısı’nda kahve için

Üsküp eski bir Osmanlı kenti. Hala orada yaşayan Türkler var ve bu Türklerin oturduğu bir de Türk Mahallesi, içinde camiler, hamam, nargile dükkânları, hediyelik eşyacılar da bulunuyor. Bu Türk Mahallesinde ya Üsküp Köftesi de yiyebilirsiniz. Türk Kahvesi de içebilirsiniz. Burada kendinizi bir Anadolu’nun mahallesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Otobüsle Büyük Avrupa Turu içinde Türk Mahallesi’ni ziyaret etmeden olmaz.

Balıkçılar Tabyası’na çıkıp Budapeşte’yi izleyin

Budapeşte Otobüsle Avrupa Turu
Budapeşte Otobüsle Avrupa Turu

Otobüsle Avrupa Gezisi Orta Avrupa ile devam ederken Budapeşte’yiz. Budapeşte’nin tarihi Balıkçılar Tabyası, Budin Kalesi’nin de içinde bulunduğu Budapeşte’nin içinde yükselen ve Budapeşte’yi panaromic izleyebileceğiniz özel bir yer. Tuna Nehri, Zincirli Köprü ve Parlamento Sarayı gibi güzel yerleri tek bakışta bir arada izleme olanağı sağlayan bu tepede fotoğraf çektirmeden olmaz. Bu eski kent alanını gezebilir, etrafındaki kafelerde zaman geçirebilirsniz.

Budapeşte gece kulüplerini keşfedin

Budapeşte’nın gece hayatı meşhurdur. Gece hayatına ışık turan temel 3 alanı mevcut olup bunlardan ilki Eski Yahudi Mahallesi’ndeki Szimpla Kert, Instant, Csendes Vintage Bar, Fogas Haz, Mazel Tov Ruins barlarıdır. Gousdu Barlar Sokağı ve Tuna Nehri kenarındaki barlardır. Ruin Barlar Yahudilerin Budapeşte’yi terk etmesiyle kalan iş hanlarına benzeyen eski metruk binaların barlara dönüştürülmesiyle oluşturulmuş büyük ve farklı konseptler içerir. Gençlerin özellikle rağbet ettikleri bu barlar Orta Avrupa’nın en meşhur eğlence mekânları arasında yer alır.

Franz Kafka müzesini ziyaret edin

Franz Kafka Evi - Otobüsle Avrupa Gezisi
Franz Kafka Evi – Otobüsle Avrupa Gezisi

Bazı şehirler içinde yetişmiş ve dünyaya mal olmuş isimlerle anılırlar, Franz Kafka da bu isimlerden biri. Franz Kafka’nın doğduğu büyüdüğü ev yıkıntı halinden tekrar restore edilerek inşa edilmiş ve müze haline çevrilmiş, Kafka meraklılarına özellikle hitap eden evin güzel bir ön bahçesi var, arka tarafında ise tüm görkemi ile Prag ve Stava Irmağı ile Charles Köprüsü görünüyor. Kafka’nın evi eski Prag evlerinin de içinde bulunduğu otantik bir mahallede. Prag’a gitmişken edebiyat dünyasının meşhur ismi Kafka’nın evini görmeden olmaz.

Astronomik Saat önünde saat başını bekleyin.

1410 yılında yapılan Güneş, Dünya ve Ay’ın döngülerini günün belli zamanlarını gösteren dünyanın en eski 3. ve aynı zamanda dünyanın en eski çalışır halde bulunan saati.  Astronomik Saat Prag’ın merkezindeki Old Town Meydanında yer alıyor. Birbirinden bağımsız 3 ayrı makine tarafından çalıştırılan saat her saat başında çalmaya başlar, yüzlerce insan meydanda toplanarak saatin çalmasını izlerler. Saatin yanında yer alan 4 figürden biri olan Mandolin Çalan Türk figürü, zevk ve sefayı temsil eder ve bizim Türklerin ilgisini çekmektedir. Bu saatin çalışını izlemeden Büyük Avrupa Turu olmaz.

Köln Katedrali’ni ziyaret edin

Köln Katedrali - Otobüsle Büyük Avrupa Turu
Köln Katedrali – Otobüsle Büyük Avrupa Turu

Büyük Avrupa Turu Köln ile devam ederken Kuzey Avrupa’nın en büyük Katedrali, zamana meydan okurken, tüm ihtişamı ile Köln’ün her yerinden görülebilen Köln Katedralini Köln’e gelmişken ziyaret etmeden olmaz. 1248 yılında temeli atılan ve yapımı 632 yıl süren katedral içinde 4 kilise de bulunur. Her bir kulesinin uzunluğu 157 metredir. Katedralin önündeki merdivenlerden arkanıza katedrali alarak fotoğraf çektirmeden olmaz.

Hohenzollern Köprüsü ve Ren Nehri’ni izleyin

Köln Katedralinin arka tarafından aşağı doğru indiğimizde Almanya’nın en işlek Köprüsünü buluruz. 1900’lü yılların başında yapılan demir köprünün tasarımı güzeldir ve Ren Nehri üzerinde inşa edilmiştir. Hem demir yolu hem yaya yolu olarak kullanılmaktadır. Hohenzollern Köprüsü üzerinde âşıklar dilek tutar ve kilit asarak anahtarını nehre atarlar. Ren Nehri’nin kenarından arkanıza köprüyü alarak fotoğraf çektirebilir ve güzel bir Almanya hatırası oluşturabilirsiniz.

Hohenzollern Köprüsü - Otobüsle Avrupa Gezisi - Köln
Hohenzollern Köprüsü – Otobüsle Avrupa Gezisi – Köln

Viyana Mozart Heykeli önünde fotoğraf çekinin

İsmi yaşadığı şehirle özleşen ünlülerden biri de Klasik Müzik bestecilerinden biri olan Mozart. Viyana’nın yetiştirdiği dâhilerden Mozart’ın güzel tasarıma sahip ünlü heykeli ünlü Hofburg Sarayı’nın arkasında yer alan bir parkın içindedir. Müzik aletleri ile süslenmiş heykelin önünde çiçeklerden yapılmış bir sol anahtarı yer alır. Sol anahtarı ve Mozart heykeli bir arada görüntüsü ile de fotoğraf çektirebilirsiniz.

Graben Caddesi’nin ihtişamı

Viyana’nın en ünlü caddesi Graben Caddesidir. İçinde marka dükkânların bulunduğu cadde, Hofburg Sarayı’nın ana kapılarının önünde yer alan eski Roma kalıntıları ile başlar, Aziz Stefan Katedraline kadar devam eder. Ortasında Ortaçağ’daki büyük salgında hayatını kaybeden çocuklar için yapılmış veba Anıtı da yer alır. Viyana’ya gelenlerin mutlaka yürümesi gereken bir yoldur burası ve araç trafiğine kapalıdır.

Brugge tarihi sokaklarında yürüyün

Belçika’nın bir şehri olan Brugge Orta Çağ mimarisine sahip binaları ile meşhur Batı Avrupa’nın en güzel kentlerinden biridir. Tarihi sokaklarında yürürken bir zaman makinesi ile kendinizi adeta Ortaçağ dönemine geçmiş gibi hissedersiniz. Bu sokaklarda yürürken ara sıra karşınıza çıkan kanallar muhteşem manzaralar sunar. Rosary Quary denilen foto point noktasına gidip kanal ve şatovari gotik binaların önünde fotoğraf çekinin.  Meydanlarında etrafı izleyin. Brugge Sokaklarında yürümek Avrupa Turunuzun en güzel etkinliklerinden bir olacaktır.

Brugge – Minnewater – Aşk Gölü’nde huzuru yakalayın

Brugge Gezilecek yerler
Brugge Gezilecek yerler

Brugge’un meşhur yerlerinden biri olan Minnewater – Aşk Gölü hem bir doğa harikası, hem de tarihi binalarla çevrili görsel bir şölen. Brugge ile otoparkımız arasında kalan yaklaşık 1,5 km uzunluğundaki yürüyüş yolumuz bu gölün etrafından geçer. Göl kenarında banklarda oturup dinlenebilir, gölü, içindeki kuğuları, doğayı, manzarayı izleyebilir fotoğraf çekebilirsiniz. Avrupa Turumuzun sembolik noktalarından biri de burasıdır.

Amsterdam’ı keşfedin

Amsterdam bir bütün halinde kanalları, farklı bir mimariye sahip binaları, bisikletli konvoyları ile gezilip görülmesi gereken şehirlerin başında geliyor. Amsterdam’a gidince kanallar ve üzerindeki çiçeklerle süslenmiş köprülerde fotoğraf çektirmeyi unutmayın, meydanda oturup halkın sakin ve mutlu hallerini izleyin, Red Light sokaklarında yürüyün, dükkânları, kafeleri, eğlence merkezlerini görün, alışık olmadığınız bir dünyaya tanık olacaksınız.  

Zaanse Shans’ta Hollanda’yı tanıyın

Zaanse Shans Amsterdam’a 15 dakika uzaklıkta kanallarla çevrili yeşil alandaki yel değirmenleri, peynir çiftlikleri, çikolata atölyeleri ve hediyelik eşyacıların bulunduğu özel bir alandır. Burada 1 saatlik zamanımızda bunların hepsini görebilir, fotoğraf çektirebilir, alışveriş yapabiliriz. Peynir ve çikolataları tadabiliriz. Bu otantik ve turistik alan Hollanda hakkında size çok ipucu verecek, burayı unutamayacaksınız.

Paris Metrosu’nu deneyimleyin

Otobüsle Avrupa Gezisi Paris ile devam ediyor. Paris’i de bir bütün olarak her yönüyle keşfedebilirsiniz. Ama Paris’te yapılacak güzel etkinliklerden biri de Paris Metrosuna binmek. Otelimiz ile Eiffel Kulesi arasındaki mesafeyi yeraltı treni kullanarak kat ediyoruz. Bu deneyimleme ile sokaklarında ayırt edemediğimiz Fransız halkı ile turistleri ayırt edebilir, Fransızların günlük hayatına tanıklık edebilirsiniz. Dünyanın en karışık yeraltı treni ağlarından biri olan Paris metrosunda aktarma yapacak ve bu güzel deneyime sahip olacağız.  

Paris Metrosu Otobüsle Avrupa Turu
Paris Metrosu Otobüsle Avrupa Turu

Eiffel önünde parkta zaman geçirin

Eiffel Kulesini gündüz ziyaretimizin dışında bir de gece 22:00’da başlayan ve bir saat süren ışıklandırılmış Eiffel’i izlemek için akşam saatlerinde Eiffel’in önünde yer alan ve Eiffel’i en iyi şekilde görebileceğimiz Tracodere Meydanına geçiyoruz. İçeceklerinizi elinize alıp çimlere oturup yapay su sesleri, el ele dolaşan insanlar, etraftan gelen müzik sesleri ile Eiffel’i izleyebilir ve fotoğraf çektirebilirsiniz.

Eyfel kulesi haydi avrupaya otobüsle avrupa turu
Eyfel Kulesi Haydi Avrupa’ya Otobüsle Avrupa Turu

Zafer Takı – Champ Elysee –  Louvre hattında yürüyün

Paris’te gezilecek o kadar çok yer var ki, zamanımız da yaklaşık 2 gün. Bu süre içinde temel ve ünlü sayılan her yeri görüp geziyoruz. Paris’in en güzel hattı, Zafer Takı’ndan başlayıp, Champ Elysee Bulvarı, Concorde Meydanı, Tuileries Bahçeleri, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedralini düz çizgi halinde görmemizi sağlayan hattır. Bu hattı yürüyerek Paris açık hava müzesinde geziyor olacaksınız. Bu hat içinde dilerseniz elektrikli scooter ile de yorulmadan mesafeleri geçebilirsiniz.

Gaudi Eserleri – Katalonya Meydanı ve La Rambla Caddesi turu yapın

Barcelona ile özleşen isimlerden biri de Modernist Mimar Gaudi’dir. Gaudi eserleri Barcelona’yı süslemiş olup her yıl milyonlarca turist bu eserleri göremeye gelir. Biz rehberimiz eşliğinde önce Sagra da Familia Katedralini, sonra Casa da Mila, Casa Batllo’yu göreceğiz, ardından Barcelona’nın buluşma noktası Katalonya Meydanına geçip ordan İstanbul’un İstiklal Caddesi’ne benzer La Rambla Caddesine iniyoruz ve bu cadde limana kadar uzanıyor. Bu hat üzerinde yürümek Barcelona’nın en meşhur yerlerini bir çizgi halinde görmek demektir.

Barceloneta Plajı

Avrupa’nın en meşhur plajlarından biri olan, hem uzunluğu, hem beach clupları, hem de şehir manzarasıyla Barceloneta Plajı’nda denize girmeden olmaz. Barcelona ziyaretimiz içinde serbest zamanda bu plaja gidip eğlenebilir ve yüzebilirsiniz.

Cannes Film Festivali kırmızı halıda yürüyün

Kırmızı Halı - Cannes - Fransa - Otobüsle Avrupa Turu Haydi Avrupa'ya
Kırmızı Halı – Cannes – Fransa – Otobüsle Avrupa Turu Haydi Avrupa’ya

Her yıl dünyaca ünlü yüzlerce film yıldızının akın ettiği Cannes Film Festivali adı üstünde Cannes’ta gerçekleşir. Mayıs ayında gerçekleşse de festival kırmızı halı Festival Sarayı’ndan kaldırılmıyor. Yılın hangi günü gelirseniz gelin bu halıyı görebilir ve merdivenlerinde yürüyebilirsiniz. Sarayın önünde dünyaca ünlü yıldızların el izleri vardır. Kırmızı halıda siz de ünlüler gibi fotoğraf çektirebilir ve o anları yaşayabilirsiniz.

Şimdilik Otobüsle Avrupa Gezisi sırasında gerçekleştireceğimiz etkinliklerden bazıları bunlar. Diğer 20 etkinliğimizi de önümüzdeki günlerde derleyerek bir araya getireceğiz.

Otobüsle Avrupa Gezisi yararlı linkler

Blog Ana Sayfamız için blog.haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret ediniz…

Ana sayfamızda diğer turlar hakkında bilgi edinmek için Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı tıklayınız.

Yurt içi turlarımızla ilgili bilgi sahibi olmak için: Aven Camp Kamp Turları ve Mavi Yolculuk sitemizi ziyaret ediniz.

Acentemizin ana sayfasını ziyaret etmek için ise… avenetitur.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa Turu Tavsiye yazısı

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir