Otobüsle Avrupa Turu Giethoorn
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi,  Otobüsle Avrupa Turu yorum

OTOBÜSLE AVRUPA TURU ÖNERİ – OLMAZSA OLMAZ 40 ETKİNLİK – 2

Otobüsle Avrupa Turu için öneri yorum tavsiye olmazsa olmaz arıyorsanız bu yazı tam size göre:

2. BÖLÜM

Otobüsle Avrupa Turu için öneri yorum tavsiye olmazsa olmaz arıyorsanız bu yazı tam size göre içinde olmazsa olmaz diyeceğimiz 20 güzel etkinliğimizi sizler için bir araya getirmiştik. Şimdi diğer 20 fotoğraf noktası ve yerel tatlar, uygun alışveriş yerleri, müzeler, gezilecek en güzel yerler, otobüs yolculuğu…

Bunlar Avrupa Turumuzu tanımlayıcı etkinliklerimiz ve alışverişleriniz harici tamamı için extra bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Herkese büyük keyif veren ve akıllardan çıkmayan bu etkinliklerimiz için size bir liste hazırladık:

Nice Plajında serinleyin

Fransız Rivierası’nın en önemli merkezlerinden biri olan Nice Plajları ve çarşısı ile meşhur. Nice gittiğinizde Nice plajlarının tadını çıkarabilirsiniz. Plaja bakan cafelerde zaman geçirebilir ve Akdeniz’in turkuaz renkli sularında yüzebilirsiniz. Otobüsle Büyük Avrupa Turumuz içinde olmazsa olmazlarımızdan biri de Nice plajının tadını çıkarmaktır. 

Dünyaca ünlü Monte Carlo kumarhaneleri önünde fotoğraf çektirin

Monte Carlo - Haydi Avrupa'ya otobüsle Avrupa turu
Monte Carlo – Haydi Avrupa’ya otobüsle Avrupa turu

Monaco dünyanın en küçük ülkelerinden biri ve içinde yer alan başkent Monte Carlo dünyanın en eski ve en ünlü kumarhanelerine ev sahipliği yapar. Onlarca filme, romana, şarkıya konu olmuştur. Monte Carlo’ya gelmişken Fransız kültürünün etkisindeki lüx ve ihtişama tanık olabilir, son model arabalar ve yatları bolca görebilirsiniz. Monte Carlo Kumarhanelerinin girişlerindeki fotoğraf stüdyolarında fotoğraf çektirebilirsiniz.

Pisa Kulesini düzeltmeye çalışın

Pisa Kulesi

Pisa’ya giden herkes Pisa kulesini düzeltiyormuş gibi fotoğraf çekinir. Bizim Otobüsle Avrupa Turumuzun duraklarından biri olan Pisa’ya gidince bir saatlik zaman içinde bol bol Pisa kulesi ile fotoğraf çektirebilirsiniz. Pisa Kulesi ile farklı fotoğraf çektirmek isterseniz farklı alternatifler düşünebilir.

Floransa’daki Veccihio Köprüsü görme

Rönesans’ın beşiği Floransa’da kısıtlı zamana rağmen görülmesi gereken her yer görülecek. Bunlar içinde giden herkesin fotoğraf çektirdiği ve ilginç yapısı ile dikkatleri çeken tarihi Veccihio Köprüsü var. Renkli evleri üzerinde bulunan Veccihio Kprüsü ile Arno Nehrini arkanıza alıp fotoğraf çektirin ve buram buram sanat kokan şehrin tadını çıkarın.

Roma’da 7 güzel yeri rehberimizle gezin

Roma’da sayısız gezilecek yer var ve burası için tam 24 saat ayırıyoruz. Roma’da Paris gibi Prag gibi, Barcelona gibi bir hat üzerinde görülmesi gezilmesi gereken yerler var. Rehber eşliğinde önce Melekler Şatosu ile başlıyoruz bu hatta gezmeye; Novona Meydanı ve çeşmeleri, Pantheon, Aşıklar Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Emmanuel Anıtı, Compo Meydanı…  Bu 7 yeri toplamda 4 saatte geziyoruz. İsteyenler serbest zamanda birbirlerine yakın oldukları için seçtikleri yeri ayrıntılı gezip zaman geçirebilirler.

Aşıklar Çeşmesi’ne bozuk para atın

Otobüsle Avrupa Turu için öneri listemize devam ediyoruz. Roma’da en çok rağbet gören yer şüphesiz Aşıklar Çeşmesi. Bu çeşmenin havuzuna dilekleri olanlar para atarlar. Para atarken fotoğraf çektirebilir. Merdivenlerde oturup suyun sesini dinleyebilir, bu eşsiz sanat harikasını izleyebilirsiniz. Atılan paralar bir yerde birikiyor ve hayr için kullanılıyormuş.

aşıklar çeşmesi - roma
aşıklar çeşmesi – roma

Vatikan Müzesi’nde sanata doyun

Vatikan’ın merkezinde yer alan ve Hristiyanların kutsal merkezi olan St. Petrus Bazilikası içinde sanat eserlerinin bulunduğu devasa bir müzedir aynı zamanda. İçinde dünyaca ünlü ressam ve heykel traşların eserleri mevcut olup bunlardan ilki Michalengelo’nun Pieta – Acıma ve Bernini’nin Baldakinosudur. Ayrıca yine çok sayıda tablo ve heykel bulunur. Bu eserler yüz yıllardır burada sergilenirler ve aynı anda çok farklı eserleri görme şansınız olacaktır.

Venedik’te Gondol turu yapın

Venedik’te gondol turu yapmak dünyanın en meşhur ve en güzel aktivitelerinden biridir. Gülkurusu binalarla çevrili kanallar üzerinde İtalyan gondolcular çizgili kıyafetle sizleri sokak ve cadde olarak kullanılan kanallarda gezdirecekler. Gezerken tarihe yolculuk yapacaksınız, güzel tasarlanmış köprülerin altından geçeceksiniz. Diğer saydığımız etkinliklere göre bu etkinlik ücret içeriyor ve bu gondol turu randevusunu ve yerini ayarlıyoruz.

Venedik Gondol Turu – Haydi Avrupa’ya otobüsle Avrupa turu

Lübyana Açık Mutfak Festivali’ne katılın

Slovenya’nın Başkenti Ljubljana dünyanın en sakin en huzurlu şehirleri arasındadır. Ljubljana’nın içinden geçen nehrinin kenarlarında çok sayıda restoran ve kafe bulunur. Bu kafelerde zaman geçirin etrafınızı izleyin, güzel binaları oturduğunuz yerden seyredebilirsiniz. Aynı zamanda turumuzu gerçekleştirdiğimiz tarihlerde Ljubljana Açık Mutfak Festivali yapılıyor. Burada yerel yiyeceklerden yiyebilir ve satın alıp götürebilirsiniz de. Bu festivali çok seveceksiniz.

Belgrad Kalesi ve Caddesi

Belgrad’ın meşhur Caddesi Knez Mihailova etrafı kafelerle ve dükkânlarla dolu olan kalabalık ve bir o kadar da canlı bir caddedir. Caddeyi baştan sona turlayın. Caddenin bittiği yerde Eski Osmanlı Kalesi Belgrad Kalesi bulunuyor. Balgrad Kalesinin içine girip Sava ve Tuna nehrinin kesiştiği yerde manzaranın tadını çıkarın. Hem Belgrad’ı göreceksiniz hem de bu doğal güzelliği.

Belgrad Kalesi – Otobüsle Büyük Avrupa turu öneriler

Cafelerde dinlenin

Otobüsle Avrupa Turu için öneri olarak sadece gezilecek yerler değil turun içinde güzel eğlenceler de mevcut. Avrupa’nın hemen her şehrinde meydanlar ve etrafı süslü binalarla dizili şık cddeler vardır. Buralarda ise birbirinden güzel kafeler bulunuyor. Şehri gezip yorulduğunuzu hissettiğinizde bu kafelerde zaman geçirin çektirdiğiniz fotoğrafları ücretsiz wifi ye bağnarak paylaşın. Bazı şehirlerin kendine özgü kahvelerini ve diğer içeceklerini tadın. Cafelerde wc – wifi –klima hizmeti olduğu için kafeler Avrupa Turu’na çıkanların sıklıkla uğradıkları mekânlar arasındadır.

Müze müze gezmek

Avrupa’ya genel olarak baktığınız zaman Avrupa’nın kendisi hali hazırda bir açık hava müzesi gibidir. Çünkü şehirler işlevsel olarak yapıldığı kadar sanatsal olarak da tasarlanmıştır. Ayrıca bu şehirlerin çoğunda yer alan ünlü müzelerde çok ünlü eserler sergilenmekte olup, bu müzeleri gezerken öyle eserlerle karşılaşacaksınız ki kendinizi ayrıcalıklı hissedeceksiniz. Louvre, Vatikan, Borhese, Uffizi, Van Gogh, Ulusal Sanat Galerileri gibi ünlü müzeleri mutlaka gezmelisiniz.

Otobüs yolculuğunu keyifli hale getirin

Otobüsle Avrupa Turu adı üstünde otobüsle yapılır ve otobüste geçen zaman 18 günlük turda toplam 4 günü bulmaktadır. Bu 4 günlük zamanda otobüs camından pek çok güzel yerleri panoramik şehir turu olarak görmeniz mümkün. Ayrıca otobüs içinde arkadaşlarınızla kuracağınız muhabbet, söyleyeceğiniz şarkılar, dinleyeceğiniz müzikler ve bazı oyunlar sizlerin bu turu daha güzel geçirmesini sağlayacaktır ve Avrupa Turu’nun olmazsa olmazları arasındadır.

Haydi Avrupa’ya otobüsü

Yerel yemeklerden tadın

Eğer ki farklı lezzetler tatmak, sıra dışı yiyecek ve içecekleri deneyimlemeyi seviyorsanız bu tur tam size göre. Selanik Soğuk Kahvesi, Üsküp Köftesi, Macar Gulaş Çorbası, Prag Tredelnic Dondurması, Hollanda peynirleri, patates kızartmaları, Belçika Waffle, Brugge çikolatası, Fransız kahveleri, İspanyol tapas ve paellasi, İtalyan makarnaları ve pizzaları, Sırpların cevabi köftesi, Bugar kahvesi İtalyan aperatif içecekleri, İspanyol Sangriası şeklinde listeyi uzatabiliriz.

Barcelona - Haydi Avrupa'ya Grubu Paela yemeğinde
Barcelona – Haydi Avrupa’ya Grubu Paela yemeğinde

Alışveriş yapın

Avrupa turuna çıkan katılımcılar hem kendileri için hatıra ürünler, hem de yakınları için hediyelikler alırlar. Çok sayıda ünlü markaların dükkânlarını bulabileceğiniz gibi uygun fiyata alışveriş yapacağınız yerler çoktur. Bunların başında Pazar yerleri gelir, Pisa hediyelik eşya alanı, Barcelona La Rambla Caddesi, Paris Ressamlar Tepesi, Zaanse Shans hediyelik eşyacıları, Venedik Pazar yeri, Ljubliana açık mutfak uygun fiyatla alışveriş yapacağınız yerler arasındadır. Yine uygun fiyatlı ürünleri sınır geçişlerinde free shoplarda da bulabilirsiniz.

Yeni dostluklar edinin

Otobüsle Avrupa Turuna çıkmanın diğer turlardan önemli bir farkı yeni dostluklar, arkadaşlıklar kurulması ve bu ilişkilerin sürdürülmesidir. 18 gün boyunca beraber hareket edeceğiniz 50 kişilik bir grup bulunmakta ve bu grup içinde mutlaka size uyum sağlayacak insanlar tanıyacak ve yeni tanıştığınız kişilerle çok güzel vakit geçireceksiniz.

Video çekin

Sadece fotoğraf çekmeyin, dünyanın sembolik yapılarının önünde, otobüste, yürürken, güzel şeylere tanıklık ettiğinizde, yemek yerken, müzelerde gezerken her yerde videolar çekin. Videolar tur bittikten sonra sizler için paha biçilmez hatıralar olacaktır. Hatta çektiğiniz videoları clip – film haline getirebilirsiniz. Bu videoları sosyal medya platformlarında paylaşabilir, güzel geri dönüşler sağlayabilirsiniz.

Rehberi dinlemek

Rehberimiz profesyonel rehber olup Otobüsle Avrupa Tur rehberidir. Tarihi yapıları, şehirleri sizlere anlatacaktır. Bu tur sırasında rehberimizi dinlediğiniz zaman gezdiğiniz yerlerin ve tarihi yapıların daha çok anlamı olacak, turunuzu daha anlamlı hale getireceksiniz. Rehberimiz size serbest zamanda neler yapabileceğinizi nereleri gezebileceğinizi, nerde yemekler yiyebileceğinizi anlatacak. Rehberi dinlemek en güzel yararlı faaliyetiniz olsun.

Otellerin lobilerinde zaman geçirme

Otobüsle Avrupa Turunda bir gece yolculuk yaparken bir gece otelde kalıyorsunuz. Otellerimizin bazıları mümkün olduğunca şehir merkezine yakın yerlerden seçiliyor. Şehir gezinizi tamamlayıp otelinize vardığınızda otelin ücretsiz wi fi hizmetinden yararlanabilir, lobide dinlenebilir, bir şeyler içebilirsiniz. Otellerin de keyfini çıkarın

Toplu taşıma araçları ve transferler ilginizi çekebilir.

Avrupa’da otobüsümüzle seyahat etmediğimiz sıralarda serbest zamanlarda ulaşım için tramway, otobüs, metro kullanabilirsiniz. Bu araçlarla yolculuk ederken doğrudan gezdiğiniz şehrin halkına karışabilir onların yaşamına tanıklık edersiniz. Toplu taşıma araçları için gişelerden kolayca bilet alabilir, Google Maps Nagivasyonundan yardım alabilirsiniz. 3 yerde grup olarak toplu taşıma kullanacağız. Prag’ta şehir merkezine giderken metro, Pisa park alanından Pisa Kulesine giderken karınca tren, Venedik merkezine giderken adanın etrafında vaporetti, Paris’te otelden Eiffel kulesine giderken metro… Bu etkinlikler hem eğlenceli hem de size farklı gelecektir.

Pisa Kulesine giderken…

Otobüsle Büyük Avrupa Turumuz sırasında gezeceğiniz, eğleneceğiniz, faydalı bulacağınız 40 güzel etkinliği sizler için bir araya getirdik. Yola çıkmadan önce herkesin bu yazımızı okumasını hatta yanına almasını tavsiye ederiz.

Otobüsle Avrupa Turu için öneri listemiz burada sona eriyor.

Extra olarak ücret ödeyerek isteğe bağlı yapabileceğiniz etkinlikler:

  • Tuna nehri üzerinde tekne turu
  • Szentendre Kasabasını ziyaret
  • Giethoorn Kasabasını ziyaret
  • Nemi Gölünü ziyaret
  • Matka Kanyonunda kürek çekme
  • Halkidiki’de denize girme
  • Bled Gölünü ziyaret

Otobüsle Avrupa Gezisi yararlı linkler

Blog Ana Sayfamız için blog.haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret ediniz…

Ana sayfamızda diğer turlar hakkında bilgi edinmek için Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı tıklayınız.

Yurt içi turlarımızla ilgili bilgi sahibi olmak için: Aven Camp Kamp Turları ve Mavi Yolculuk sitemizi ziyaret ediniz.

Acentemizin ana sayfasını ziyaret etmek için ise… avenetitur.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir