Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Avrupa turu için öneriler

Avrupa turu için öneriler yazımızı okumadan Avrupa Turuna çıkmamanızı öneriyoruz.

Otobüsle Avrupa Turu için öneriler.

Otobüsle Avrupa Turu için öneriler:

Gasp ve hırsızlığa karşı tedbir alın:

Otobüsle Avrupa Turu yaparken telefonunuz, pasaportunuz, değerli eşyalarınız kapalı durumda bulunan çantanızda taşınmalı. Açıkta tutarak elinizde gezdirmemeye özen gösteriniz

Yiyecek ve içecek:

Yanınızda enerji veren gıdalar taşımaya dikkat ediniz. Sürekli intikal halinde olunacağından dolayı, öğün saatinde yemek yenilmemesi riskine karşı çantanızda yiyecek bulundurmaya özen gösteriniz.

Ekonomik davranın:

Yemek yenilecek yer ararken ya da hediyelik eşya alırken vs alış veriş veya hizmet satın almadan önce karşılaştırma yapın, mekandan mekana, ülkeden ülkeye, şehirden şehire ciddi ölçüde fiyat değişimi yaşanmaktadır.

Su tüketimi:

Avrupa Turu için öneriler içinde en önemli maddelerimizden biri bu. Yazın malum olduğu üzere önemli ölçüde su tüketimi yaşanmaktadır. Suyu 500 ya da 350 almak yerine 1 ya da 1,5 litre almanız hem ekonomik hem de daha çok su tüketmenizi sağlayacaktır. Su kaysınızı önleyecektir.

Şehir Haritası taşıyın:

Kalacağınız otellerde genellikle lobide veya resepsiyonda turist rehberleri şehir haritaları bulunmaktadır. Üzerinizde taşımanızda fayda vardır.

Free Zone internet:

İnternet kotanızı tüketmemeniz, şarjınızı çabuk bitirmemeniz için free zone internet bölgelerinden internete bağlanabilirsiniz. Cafe restaurant gibi yerlerden internet wifi password olarak görelilere sorabilirsiniz.

Bize ulaşın:

Her hangi bir sorunla karşılaştığınızda muhtemel gecikme veya adli bir bir sorunla karşılaştığınızda grup sorumlusuna veya rehbere ulaşınız.

Powerbank:

Telefon gerek iletişim gerekse fotoğraf çekimi için size her zaman lazım olacağından dolayı PowerBank almayı ve taşımayı unutmayın.

Yürüyüş rotalarını belirleyin:

Serbest zamanlarda gezilecek ve görülecek yerleri belirleyerek yürüyüş rotalarınızı belirleyin.

Pasaportunuzu kaybetmeyin

Pasaportunuzu son derece iyi muhafaza edin. Gerekmedikçe yürürken yanınızda taşımayın. Eğer pasaportunuzu kaybederseniz, yada okonamayaçak taranamayacak kadar zarar görmüşse en kısa zamanda rehberinizle iletişime geçmelisiniz. En kısa sürede de pasaportunuzun yerine geçecek evrakı elde etmelisiniz.

Toplu ulaşım araçlarına biletsiz binmeyin

Avrupa’nın çoğu ülkesinde toplu taşıma istasyonlarında turnikelerin ya da girişlerde kontrollerin olmaması hiç biletlerin kontrol edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Eğer bilet kontrolünde biletini almamış ya da kaybetmişseniz ağır para cezası kesilmektedir.

Burada yazılanların tamamı öneri mahiyetinde olup, dileyenler bunları göz önünde bulundurabilir.

Avrupa Turu için öneriler tabi ki bununla da sınırlı değil. Konuyla ilgili daha detaylı bilgilere ana sayfamızı ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Haydi Avrupa’ya…

otobüsle Avrupa turunda dikkat edilmesi gerekenler

Yurt dışı diğer turlarımız için Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret ediniz.

Gençlere yönelik yurt içi turlarımız için Mavi Yolculuklar ve Kamp turları sayfamızı ziyaret ediniz.

Bu sitede başka gezilecek görülecek yerler için ana sayfamızı ziyaret ediniz.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir