Avrupa müzeleri
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi,  Otobüsle Avrupa Turu yorum

Avrupa Turumuz ve 14 Güzel Müze

Avrupa müzeleri dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleridir. Avrupa’nın en güzel müzeleri hangileri? Avrupa Turuna çıktığımız zaman, rotamız üzerinde yer alan en güzel müzeleri yola çıkmadan tanıyalım.

İster sanat, tarih veya kültürle ilgileniyor olun, ister sizi zamanda geriye götürecek bir şeyler arayın… Avrupa müzeleri ni gezerken sanat yoluyla ifade edilen güzelliği ve sanatı takdir edeceksiniz. Avrupa’da ziyaret edilebilecek en iyi müzeleri sizler için bir araya getirdik.

Hiç şüphe yok ki, Avrupa’da sayılamayacak kadar çok ve çeşitte sanatsal harikalar var. Bu harika güzellikler kıtanın en iyi müzelerinde saklanıyor.

Ünlü tablolardan heykellere, arkeolojik bulgulardan, biyografik evlere kadar… Avrupa’nın tarihini şekillendiren o kadar çok şey var ki, bunların hepsini gezmek için belki bir ömür bile yetmez.

İşte Avrupa turumuz sırasında karşımıza çıkabilecek rotamızda bulunan Avrupa’nın en iyi ve en güzel müzeleri:

  1. Louvre Müzesi, Paris, Fransa
  2. Vatikan Müzeleri, Vatikan Şehri
  3. Pergamon Müzesi, Berlin, Almanya
  4. Uffizi Galery, Floransa, İtalya
  5. Prag, Çek Cumhuriyeti’ndeki Ulusal Müze
  6. Sanat tarihi müzesi, Viyana, Avusturya
  7. Viking Gemi Müzesi, Oslo, Norveç
  8. Orsay Müzesi, Paris, Fransa
  9. Anne Frank Evi, Amsterdam, Hollanda
  10. Rijksmuseum, Amsterdam, Hollanda
  11. Galleria dell’accademia, Floransa, İtalya
  12. Doğu Yakası Galeri Müzesi, Berlin, Almanya
  13. Selanik Arkeoloji Müzesi
  14. Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC),Barcelona, İspanya

1. Louvre Müzesi, Paris, Fransa

Yalnızca 35.000’i sergilenen 300.000’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapan Louvre Müzesi, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük sanat ve antika müzesidir. Aynı zamanda ülkenin en çok ziyaret edilen Fransız simge yapılarından biridir.

Ünlü Leonardo Da Vinci’nin “Mona Lisa” tablosuna ev sahipliği yapan Louvre, tabloyu yakından görmek isteyen yerli ve yabancı birçok turistin akınına uğruyor.

Ancak Louvre Müzesi’ni Avrupa’nın en iyi sanat müzelerinden biri yapan sadece Mona Lisa tablosu değil, aynı zamanda temalara göre gruplandırılmış diğer sanat eserleri.

Oryantal Eski Eserler bölümü, Mısır Eski Eserler bölümü, Roma ve Etrüsk bölümünden Yunan Eski Eserlerine kadar, bu görkemli müzede görülecek çok sayıda antika var.

Louvre müzesi görülecek çok fazla şey olduğundan, her şeyi bir günde görmek inanılmaz derecede zordur, ancak Eugene Delacroix’in “İnsanlara Önderlik Eden Özgürlük” ve “Düğün” gibi en etkileyici tablolarını görmeyi kaçırmayın. Görülmesi gereken diğer heykeller arasında eski bir Yunan heykeli olan “Venus de Milo”, bir Mısır heykeli olan “Oturan Katip” ve Helenistik bir heykel olan “Semadirek’in Kanatlı Zaferi” sayılabilir.

Bununla birlikte, Louvre Müzesini Paris’te ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri yapan sadece resim ve heykeller değil, aynı zamanda muhteşem mimarisi.

Louvre Müzesi hakkında Bilgiler
Louvre Müzesi hakkında Bilgiler

Çekici büyük cepheden, iç mekânda altın damlıyor gibi görünen güzel uzun kemerlere kadar Louvre müzesi, herkesin en az bir kez ziyaret etmesi gereken en iyi Avrupa müzelerinden biridir.

Çalışma saatleri:

Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri 09:00 – 18:00 arası açıktır. Çarşamba ve Cuma günleri 09: 00-21: 45 arası, ancak Salı günleri kapalıdır.

Giriş Ücreti:

15 € eğer müzeden satın alırsanız, ancak uzun kuyruklardan kaçınmak için çevrimiçi olarak satın almanızı veya daha iyisi müze hakkında derinlemesine bilgi edinmek için hızlı bir rehberli turu tercih etmenizi öneririm .

Ancak müzeye her ayın ilk cumartesi günü giriş ücretsizdir.

2. Vatikan Müzeleri:

Vatikan Şehri oldukça eşsiz bir yer! Öncelikle, Vatikan Şehri UNESCO Dünya Mirası Listesinde. İtalya’da, Roma’da bir yerleşim bölgesi, ancak bağımsız bir ülke olmak, oldukça sıra dışı ve büyüleyici nitelikte.

Vatikan’da yapılacak / görülecek 2 şey var – Aziz Petrus Bazilikası ve Vatikan Müzeleri! Vatikan Müzeleri’nin bir parçası olan çok ünlü Sistine Şapeli başlıca görülmesi gereken yerlerden.

Mihalengelo’nun meşhur Adem’in Yaratılışı tavan freski de Sistine Şapelindedir.

İçeri girer girmez, Laocoon ve Oğulları heykeliyle karşılaşacaksınız.

İçerideki çeşitli galerilerde, kaçırmamanız gereken birkaç heykel, Roma çini ve duvar halısı var. Raphael – Atina Okulu’nun başyapıtlarından birine ev sahipliği yapan Sistine Şapeli’nin hemen önündeki odayı da kaçırmamalısınız.

Vatikan Müzeleri iç görünüş

Ve Vatikan müzelerini ziyaret, genellikle çift sarmal merdiven olarak bilinen pitoresk Bramante Merdivenini dolaşmadan tamamlanmış sayılmaz!

Açılış saatleri:

Pazartesiden cumartesiye 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.

Giriş ücreti:

Bilet 16 € ve sesli rehber için ekstra 7 € maliyeti. Orada bir bilet satın almak mümkün olsa da, kuyruklar çok uzun olma eğilimindedir, bu nedenle çevrimiçi satın almak daha iyidir.

3. Pergamon Müzesi, Berlin, Almanya

Avrupa’nın tam ortasında yer alan Almanya; Avrupa Turu yapacaklar için yine olmazsa olmaz ülkelerden.

Spree Nehri’nin güney kıyısında yer alan Müzeler Adası (Museuminsel), beş tapınak benzeri binası içinde eşsiz bir galeri ve müze koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.

Hazineleri 6000 yıllık insanlık tarihini kapsıyor, bu yüzden Müze Adası’nın 1999’da UNESCO Dünya Mirası statüsüne sahip olması onu Berlin’in en ünlü cazibe merkezlerinden biri haline getirmesi şaşırtıcı değil.

Müzeler Adası’ndaki en büyük ve en yeni müze, Orta Doğu Sanatı’nın etkileyici bir koleksiyonunun yanı sıra dünya standartlarında Yunan ve Roma klasik antika koleksiyonuna ev sahipliği yapan Pergamon Müzesi’dir.

Bergama-Muzesi – Kuzey Avrupa Turu

1930’da açıldı ve özellikle büyük mimari sergilere ev sahipliği yapmak için tasarlanmış Avrupa’daki ilk binalardan biridir.

Pek çok kişi, ana salonda duran (müzenin adını borçlu olduğu) MÖ 160’tan kalma Pergamon Zeus Sunağını görmek için ziyaret ediyor. İzmir sınırları içindeki Bergama Antik Kentinden Osmanlı’nın son dönemlerinde parça parça getirilerek birleştirilen sunak; çok iyi korunmuş durumda.

Ancak görülecek başka birçok inanılmaz sergi var.

MÖ 6. yüzyıla ait sırlı mavi çinilerle kaplı Babil İştar Kapısı’nı, antik ve özel bir villanın yemek salonundan güzel bir mozaik zemine sahip 2. yüzyıldan kalma Yine Türkiye’den getirilen Milet Pazar Kapısı’nı ve binlercesini görmek için buraya mutlaka zaman ayırın. Müzede aynı zamanda diğer Eski Mezopotamya ve İslami hazineleri de mevcut

Ziyaretinizden en iyi şekilde yararlanmak için, giriş ücretine dahil olan sesli rehber tavsiye edilir.

Açılış saatleri:

Pergamon Müzesi, Perşembe günleri saat 20: 00’ye kadar açık olduğu hariç 10: 00-18: 00 arası açıktır.

Giriş ücreti:

Giriş bileti yetişkinler için 19 €

Potansiyel olarak uzun kuyruklarda beklemekten kaçınmak için en iyisi, önceden bir zaman dilimi rezervasyonu yapmaktır.

Alternatif olarak, Pergamon Müzesini de içeren ve Berlin ziyaretinizde zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek bir Museuminsel bileti, Berlin Müze Kartı veya Berlin Hoş Geldiniz Kartı seçebilirsiniz.

Avrupa müzeleri bunlarla sınırlı değil elbette.

4. Uffizi Galery, Floransa, İtalya

Avrupa müzeleri içinde Leonardo Da Vinci veya Rönesans meraklıları varsa bu müze en iyisidir. Uffizi, 1560 yılında Giorgio Vasari tarafından Cosimo I de’Medici’nin Toskana Granducal Magistratures’ı barındırması için tasarlandı. Zamanla, en üst kattaki sundurma, antik heykel, sanat eseri ve eserlerin hanedan koleksiyonunun bir sergisi haline geldi.

Binanın doğu kanadı, eski Floransa kilisesi San Pier Scheraggio’yu ve batıdaki kanadı mevcut iki bina, Nane ve Loggia dei Lanzi ile birleştirdi. Vasari, binanın her yerinde tekrarlanacak bir mimari modül tasarladı: İki sütunla çevrili, zemin katta nişler ve üst katta üç pencere bulunan bir portiko.

1565 yılında, oğlu Francesco’nun Giovanna d’Austria ile evlenmesi vesilesiyle, Cosimo Vasari’den Palazzo Vecchio’yu ailenin yeni ikametgahı olan Palazzo Pitti’ye bağlayan yükseltilmiş bir geçit tasarlamasını istedi.

Geçiş, hükümet sarayı Palazzo Vecchio’dan başlar, Uffizi’den geçer, ardından bir portikonun üzerindeki nehre paralel olarak geçer ve Ponte Vecchio üzerinden geçer. Koridor, Boboli Bahçeleri’ne ulaşmak için Santa Felicita kilisesinin cephesinden devam ediyor.

“Galleria degli Uffizi”, çoğu Rönesans döneminden kalma, duvarlarında korunan zengin miktarda eşsiz sanat eseri ve başyapıtları göz önüne alındığında dünyanın en ünlü müzelerinden biridir.

Koleksiyonların ana kısmı Medici tarafından Toskana eyaletine bırakıldı, böylece “Devleti süsleyebilsin, kamuya faydalı olabilsin ve yabancıların merakını çekebilsinler”.

Floransa’nın kalbinde bulunan Uffizi Galerisi; Floransa’nın barındırdığı büyük İtalyan sanatçılar tarafından yapılan sanat eserleri ile doludur.

Avrupa müzeleri, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen en güzel müzeleri listesi
Uffizi Galerisi

Botticelli, Giotto, Cimabue, Michelangelo, Leonardo da Vinci ve Raffaello sadece en ünlü birkaç isim. Geniş koleksiyonu tüm yüzyıllardan eserler barındırır ancak büyük bir kısmı 12. ve 17. yüzyıllar arasındaki dönemlere kadar uzanır.

Avrupa Turu yaparken Uffizi Galerisi, Floransa ve Toskana’yı ziyaret eden herkes için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Her yıl bir milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Uffizi, Roma’daki Vatikan Müzeleri ile birlikte, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler tarafından İtalya’da en çok ziyaret edilen iki müzedir ve müzenin girişindeki uzun kuyruklar, neredeyse başyapıtları kadar ünlüdür!

5. Prag, Çek Cumhuriyeti’ndeki Ulusal Müze

Otobüsle Avrupa Turu sırasında görebileceğimiz müzeler sadece bunlarla da sınırlı değil. Katılımcılarımız tarafında oldukça çok sevilen Prag’da da büyük ve güzel bir müze var.

Prag’ın Wenceslas Meydanı’nın en tepesinde bulunan Ulusal Müze’nin ana binası (aynı zamanda Tarihi Bina olarak da anılır), tarihsel ve sanatsal kalıcı sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

Yakın zamanda yapılan restorasyondan bu yana, kalıcı sergiler 2020 boyunca restore edildi. Geçici sergiler genellikle Çek tarihinin önemli olaylarını sergiliyor.

Avrupa müzeleri, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen en güzel müzeleri listesi
Prag Ulusal Müze

Ulusal Müze 200 yıl önce kurulurken, binanın kendisi 19. yüzyılın sonunda inşa edilmiş ve Neo-Rönesans tarzında yapılmıştır. Ancak, İkinci Dünya Savaşı sırasında ve 1968’de Varşova Paktı birliklerinin müdahalesi sırasında birkaç kez hasar gördü.

İç mekân inanılmaz. Güzel bir saraya benziyor, sadece daha kompakt ve dört katı kaplıyor. Saatlerce aşağı yukarı yürüyebilir ve hayran kalacak şeyler bulabilirsiniz.

Ancak nefesinizi kesecek olan sadece koleksiyonlar ve çarpıcı iç mekân değildir. Sadece geçen yıl Ulusal Müze’nin tepesindeki bir kubbe, Müze tarihinde ilk kez halka açıldı. Tavandan tabana pencereleri, Wenceslas Meydanı’nın yeni ve eşsiz bir manzarasını sunmaktadır.

Son rekonstrüksiyonlar ayrıca, Tarihi Bina ile Ulusal Müze’nin Yeni Binası arasında sadece birkaç metre uzaklıkta bulunan bir tüneli de halka açtı. Günümüzde bu sergi, söz konusu tüneli bile kapsıyor.

Ulusal Müze, Prag’ın en önemli turistik yerlerinden biridir ve turistler arasında popülerdir ve onu Avrupa müzeleri içinde en çok ziyaret edilen müzelerinden biri yapar.

Açılış Saatleri :

Müze yıl boyunca her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.

Giriş Ücreti:

Yetişkinler için bir bilet 10 € (250 CZK) tutarındadır. Kubbeyi de görmek istiyorsanız 13 € (350 CZK) ödeyeceksiniz.

Uzun kuyrukları atlamak için online yollardan bilet satın alabilirsiniz.

6. Sanat tarihi müzesi, Viyana, Avusturya

Otobüsle Avrupa Turu içinde bir diğer durağımız Avusturya’nın Başkenti Viyana. Viyana’daki Sanat Tarihi Müzesi (Sanat Tarihi Müzesi), şehrin en tanınmış yerlerinden biridir.

Viyana’da bir günden fazla kalırsanız, bu müze görülecek yerler listenizde yer almalı.

Şehir merkezini (Ringstrasse) çevreleyen ana bulvarda ve Hofburg İmparatorluk Sarayı’nın karşısında yer alan Müze, İmparatoriçe Maria Theresa’nın heykelinin yanında yer alan ikiz Doğal Tarih Müzesi ile ihtişamını paylaşıyor.

İlginç bir şekilde, müze, hem çarpıcı mimarisini hem de konumunu ifade eden imparatorluk ailesinin kapsamlı sanat koleksiyonlarını barındırmak için inşa edildi.

Müze; dünyanın en büyük Bruegel koleksiyonuna ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Sayısız başyapıt içeren kapsamlı bir resim galerisi ile gurur duyar:  Raphael’in “Çayırdaki Madonna”, Vermeer’in “Resmin Alegorisi”, Velazquez’in Infanta tablolarını ve Rembrandt, Dürer, Rubens, Tintoretto ve Titian.

Resim galerisinin yanı sıra müzenin koleksiyonları arasında çarpıcı bir Mısır ve Yakın Doğu Koleksiyonu, Yunan ve Roma Eski Eserler Koleksiyonu ve çok iyi seçilmiş bir Sikke Koleksiyonu yer alıyor.

Özellikle ilgi çekici olan, 2013 yılında yeniden açılan ve dünyadaki türünün en kapsamlı sergisi olan Kunstkammer.

Şaşırtıcı tipik bir Viyana kahvehanesi, müzenin ana salonunda / atriyumunda bulunur ve ziyaretçilwe burayı mutlaka ziyaret eder.

Açılış saatleri:

Müze her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Giriş ücreti:

16 € ‘dan başlayan çeşitli bilet kombinasyonları online ak satın alınabilir.

7. Viking Gemi Müzesi, Oslo, Norveç

Oslo müzeleriyle ünlü olsa da, Viking Gemi Müzesi (Vikingskipshuset), şehrin en tanınmış yerlerinden biridir. Özellikle Oslo’yu çocuklarla ziyaret ediyorsanız, elbette şehrin ziyaret edilebilecek en iyi yerlerinden biridir.

Viking tarihi ilginizi çekiyorsa, bu sizin için en iyi Avrupa müzelerinden biridir. Müze etrafında bir yürüyüş sizi İskandinavya’nın Viking dönemine götürür.

Bir Bygdøy yarımadasında bulunan Oslo fiyordunda güzel ve manzaralı bir yolculuk sizi Viking Gemi Müzesi’ne götürür. Müze; Mygdøy’deki tekne terminalinden yokuş yukarı kısa bir yürüyüş mesafesindedir.

Avrupa müzeleri, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen en güzel müzeleri listesi
Viking Gemi Müzesi

Müze küçük ama etkileyici. Dünyanın en iyi korunmuş üç Viking gemisine ev sahipliği yapıyor – Gokstad, Oseberg ve Tune Ships ve ayrıca Viking döneminden bir dizi arkeolojik eserler de var.

Vikinglerin hikayesini anlatan kısa bir multimedya filmi olan The Vikings Alive’ı izleyebilirsiniz. Film müzenin duvarlarına ve tavanlarına güzelce yansıtılıyor.

Vikingler ülkesi İskandinavya ziyaretinizi hatırlatmak için müze dükkânından bir hatıra satın almadan müzeden ayrılamayın. – Viking tuzunu deneyebilirsiniz.

Müzenin hemen dışında, bir şeyler yemek isterseniz sandviç ve waffle satan küçük bir kafe var. Alternatif olarak, öğle yemeği için Bygdøy, Cafe hjemme hos svigers’de yemek yenebilecek güzel yerlerden birinde mola verebilirsiniz.

Ayrıca Fram, Kon-Tiki, Denizcilik gibi diğer muhteşem Bygdøy müzelerini de ziyaret ederek burada zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu yerlerin çoğu birbirine 15-20 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Açılış saatleri:

Müze, salıdan pazara 10: 00-16: 00 saatleri arasında açıktır.

Giriş ücreti:

Yetişkinler için 11,3 € (120 kron), yaşlılar / öğrenciler için 8,5 € (90 kron) ve 18 yaşın altındaki çocuklar ve ayrıca Oslo Kartı olan herkes için ücretsizdir.

Meraklı beyinler girişte ücretsiz sesli rehber isteyebilir. Viking Gemi Müzesi’nden bilet, Norveç’in en çeşitli ve en büyük kültürel-tarihi sergilerinin tadını çıkarabileceğiniz Tarih Müzesi’ne girişi de içerir.

8. Orsay Müzesi, Paris, Fransa

Avrupa Turu yapanların olmazsa olmazı olan Paris’ten ikinci müzemiz Orsay. Paris için iki günlük bir gezi planınız varsa, Orsay Müzesi’ni gezilecek yerler listenize ekleyin.  eklemek gerekir. Paris’in en beğenilen müzesi ve aynı zamanda Avrupa’nın en ünlü müzelerinden biridir.

Bu harika müze, adını aldığı Paris’in Sol Yakasında, 19. yüzyıldan kalma eski bir tren istasyonu olan Gare d’Orsay’da yer almaktadır.

Bu tren istasyonu Orléans’ı Paris’e bağlasa da 50’lerde çalışmayı bırakmış olsa da, bugün ziyaretçiler merkez boşluğa hakim olan harika saat gibi orijinal kullanımının bazı kalıntılarını görebilirler.

Orsay Müzesi, Vincent Van Gogh, Claude Monet veya Paul Gauguin’in önemli koleksiyonları ile zengin Empresyonist sanat koleksiyonuyla uluslararası üne sahiptir.

Müze ayrıca, resimden mimariye, heykellerden dekoratif sanatlara ve fotoğrafçılığa kadar 1848’den 1914’e kadar tüm Batı sanatsal eserlerden örnekler sergiliyor.

Tüm koleksiyonları tek bir günde ziyaret etmenin imkânsız olduğu Louvre Müzesi’nin aksine ziyaretçiler, Orsay’daki koleksiyonların çoğunu tek bir ziyarette görebilirler.

Müze, sergi odalarının yanı sıra üst katında iki güzel restoran, bir kafe ve küçük bir dükkâna sahiptir. Ayrıca bazı modeller, resimler ve bilgi panelleri eski tren istasyonunun tarihini anlatıyor.

Açılış Saatleri :
Salıdan Pazar gününe kadar 9:30 – 18:00 ve Perşembe günleri 9.30 – 21.45 arası. Müze Pazartesi günleri kapalıdır.

Giriş ücreti:
Yetişkinler için 14 € ve 18 yaşın altındaki çocuklar için ücretsiz.

9. Anne Frank Evi, Amsterdam, Hollanda

Anne Frank Evi Avrupa müzeleri içinde ziyaret edilebilecek en iyi müzelerden biridir. Sık sık satılan bilet rezervasyonu zorluğuna rağmen, bu ev müzesinin Amsterdam’da mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğuna şüphe yok.

Müze, Anne Frank’in Nazi yönetimindeki ailesinin saklandığı yerdi.

İster Genç Bir Kızın Günlüğünü okumuş olun ya da olmayın, ister öğrenmek isteyin; modern Avrupa tarihinin en karanlık dönemi ile karşılaşan Yahudilerin korkulu deneyimine tanık olursunuz.

Anne Frank Evi’ni ziyaret edenler duygusal bir tepkiye kapılırlar. Hüzünlü sonu zaten biliyor olsanız bile, bir dizi röportajla anlatılan hikayeyi takip etmek, dar ve karanlık alanı keşfetmek farklı bir deneyimdir.

Müze, diğer Avrupa müzeleri gibi neşeli bir yer olmasa da, Amsterdam ziyaretçileri Anne Frank Evi’ndeki eğitici ve ilham verici deneyimi kaçırmamalı.

Açılış saatleri:

Müze, 19: 00’da kapandığı cumartesi günleri hariç, her gün sabah 9’dan akşam 10’a kadar açık. Ancak, biletinizi önce resmi web sitesi üzerinden belirli bir zaman aralığı için rezerve etmelisiniz. Rezervasyon iki ay kadar erken açılır.

Giriş ücreti:

Biletler, rezervasyon ücreti dahil olmak üzere yetişkinler için 12,50 € veya 10-17 yaşları için 6,50 € ‘dur. 9 yaşın altındaki çocukların ücretsiz olarak ziyaret edebileceğini, ancak 1,00 € rezervasyon ücreti alınacağını unutmayın.

10. Rijksmuseum, Amsterdam, Hollanda

Hollanda kraliyet müzesi Rijksmuseum, Hollanda’nın en iyi sanat ve tarih müzelerinden biridir ve Amsterdam’ı ziyaret ederken kaçırmamanız gereken bir müzedir.

En iyi Amsterdam müzelerinden bazılarının bulunduğu Museumplein’de (‘Müze Meydanı’) içinde bulunur.

Rijksmuseum 1885 yılında inşa edilmiş ve sadece müze olma amacıyla inşa edilen ilk binalardan biriydi.

Mimarisi, içinden yol geçen dünyadaki tek müze olması nedeniyle oldukça etkileyicidir. Yaklaşık bir milyon nesneye ev sahipliği yapan, Orta Çağ’dan günümüze Hollanda resimleri burada sergileniyor ve her şeyi görmek için haftalar olmasa bile birkaç güne ihtiyacınız olacak.

Avrupa müzeleri, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen en güzel müzeleri listesi
Amsterdam’ın ünlü Rijksmuseum

Rijksmuseum, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer veya Frans Hals gibi sanatçılar tarafından yaratılan en ünlü Hollanda Altın Çağı resimlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.

Orada geçirmek için sadece birkaç saatiniz varsa Rijksmuseum’un Onur Galerisi’ne gidin. Vermeer’in ‘Sütçü Kız’ gibi veya çok ünlü Rembrandt’ın portrelerinden bazılarına gidin.

Orada birçok deniz manzarası, Hollanda manzarası veya tipik Hollanda grup portreleri bulacaksınız.

Rijksmuseum, resimlerin yanı sıra harika bir Delftware koleksiyonuna, tarihi mobilyalara ve bazı harika bebek evlerine sahiptir.

Ziyaretinizi şık bir şekilde tamamlamak için güzel bir Rijksmuseum restoranında öğle yemeği yiyin ve bu muhteşem yerin atmosferini biraz daha uzun süre içinize çekin.

Açılış Saatleri:
Müze her gün sabah 9’dan akşam 5’e kadar açıktır.

Giriş ücreti:
Yetişkinler için 20 €, ancak 18 yaşın altındaki herkes için ücretsizdir.

11. Galleria dell’accademia, Floransa, İtalya

Avrupa müzeleri ne devam ediyoruz. Avrupa heykelciliğinin ikonik heykellerinden biri de David Heykeli’dir. Galleria dell’accademia, muhtemelen en çok Michelangelo’nun Başyapıtı David’i barındırmasıyla bilinen Floransa’daki ünlü müzedir.

Aslında, Michelangelo’nun en fazla sayıda heykeline ev sahipliği yapar, ve toplamda yedi tane heykeli var.

Floransa’da Via Ricasoli’de bulunan Galleria dell’accademia, yakındaki Uffizi Galerisi’nin ardından İtalya’da en çok ziyaret edilen dördüncü müze.

Ünlü sanat eserleri arasında klasik David Heykeli (David ve Goliath’ta olduğu gibi) ve altın arka plana sahip en büyük resimli sanat eserleri koleksiyonu bulunmaktadır.

Galleria dell’accademia’ya yıllık ortalama 1,5 milyon ziyaretçi, onu Avrupa’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri yapıyor.

1784’teki açılışından bu yana birçok siyasi ayaklanmaya dayanan müze, 13. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Floransa sanatını kutluyor.

Müze ayrıca farklı dönemlerden birkaç oda ve salonu kapsıyor ve ünlü sanatçıların, ressamların ve Michelangelo ve Bartolini gibi heykeltraşların sanat eserlerini, Uluslararası Gotik Salonu ve geniş bir Rus Simgesi sayılan koleksiyonunu içeriyor.

Açılış saatleri:

Salıdan Pazar’a 08:15 – 18:50 arası ve 1 Ocak, 1 Mayıs ve 25 Aralık Pazartesi günleri kapalıdır.

Giriş ücreti:

Yetişkinler için 20 €, ancak 18 yaşın altındaki çocuklar için ücretsizdir. Müze ayrıca her ayın ilk Pazar günü herkes için ücretsizdir.

12. Doğu Yakası Galeri Müzesi, Berlin, Almanya

Berlin’deki Doğu Yakası Galeri Müzesi, Berlin Duvarı’nın hala ayakta duran en büyük bölümüne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Soğuk Savaş tarihini yansıtan 13 odalı bir müzeye de ev sahipliği yapıyor.

Daha önce Doğu ve Batı Berlin’i bölen Berlin duvarının 1,3 km’lik bölümü önemli bir tarihi kalıntıdır.

Yüzeyi, Berlin’deki Soğuk Savaş sonrası ruh halini ve çöküşünden önce birçok insanın katlandığı mücadeleyi de anlatıyor. 105’ten fazla sanatçının eserleriyle…

Sanatçılar 1990 yılında duvarı boyadılar ve müze Berlin Duvarı’nın “yıkılmasından” bir yıl sonra açıldı.

Müzenin içinde, Berlin Duvarı’nın yıkılışının dramatik görüntülerini görebilir ve Almanya’nın Soğuk Savaş öncesinde, sırasında ve sonrasında interaktif sergiler aracılığıyla nasıl bir yer olduğunu keşfedebilirsiniz.

Birçok ünlü tablonun bulunduğu Doğu Yakası Galerisi’ne ücretsiz olarak erişilebilir ve Berlin çevresindeki herhangi bir tur için harika bir duraktır.

Berlin Duvarı’nın yıkılması, yalnızca Almanya’nın değil dünya tarihinin de şekillenmesine yardımcı olan bir olaydı.

Tarih meraklısıysanız veya Soğuk Savaş hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, burası kesinlikle Avrupa müzeleri listenize ekleyebileceğiniz bir müze.

Açılış saatleri:

Her gün 10: 00-19: 00 arası açıktır.

Giriş ücreti:

Müzeye giriş bileti Yetişkinler için 10 €, çocuklar için 5 €.

13. Selanik Arkeoloji Müzesi, Yunanistan

Avrupa Gezisi’nin başlangıç şehri Selanik sayılır. Selanik arkeoloji müzesi, Selanik’e yapılacak herhangi bir hafta sonu gezisinde yapılacak en güzel şeydir.

Müze, antik Yunan sanatının başyapıtlarını ve tarih öncesi çağlardan geç antik çağlara kadar uzanan çeşitli diğer eserleri içermektedir. 1912’den beri Yunanistan’ın Makedonya bölgesinde yapılan kazılardan geldi.

Müzenin en önemli özelliklerinden biri, 1263’ten kalma Apollon’un mermer başıdır.

Kaçırılmaması gereken bir diğer şey daha var. MS 2. yüzyıldan 4. yüzyıla kadar olan antik eserler Selanik’in büyük bir refah dönemini yaşadığına işaret sayılıyor. Bu eserleri antik kentin etrafındaki açık hava yürüyüşü yaparak görebilirsiniz. Bu sergide şehrin mezarlıklarından sunaklar bile var.

Açılış saatleri:

Müze, yazın (15 Nisan – 14 Kasım) 8:00 – 20:00, kışın (15 Kasım – 14 Nisan) 9:00 – 16:00 saatleri arasında her gün açılıyor.

Giriş ücreti:

Yetişkinler için 8 €, her yıl 1 Kasım’dan 31 Mart’a kadar 4 € ‘ya düşürülür, ancak 5 yaşın altındaki çocuklar için ücretsizdir. Giriş ayrıca belirli ulusal bayramlarda ücretsizdir.

14. Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, İspanya

Avrupa Müzeleri listemizin sonundaki müze. Neo-Barok bir saray olan Palau Nacional’de yer almaktadır. Müze binası, Barselona’nın yerel dağı Montjuïc’in dibinde yer almaktadır.

Palau, aslen 1929 Dünya Fuarı’ndaki İspanyol Pavyonuydu. Kapsamlı yenileme çalışmalarından sonra 1997’de yeniden açıldı. Genel olarak müze 260.000’den fazla sanat eserini sergiliyor ve bu nedenle Barselona’daki en büyük ve en önemli müze.

Bir Katalan Müze Yasası olan MNAC müzesi, 1990 yılında Museu d’Art de Catalunya (Romance, Gotik, Rönesans ve Barok) ile Museu d’Art Modern’in (19. ve 20. yüzyıl Sanatları) birleşmesiyle kuruldu.

Avrupa müzeleri, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen en güzel müzeleri listesi

Dünyanın en büyük Roma fresk koleksiyonu, MNAC’nin odalarının çoğunu doldurur. Romanesk freskler, Pireneler’deki 29 büyük Romanesk kilisenin girişinden kalmadır. Böylece İspanya İç Savaşı tarafından yok edilmeden önce kurtarılabilmişler.

MNAC, 19. yüzyıldan ve 20. yüzyılın ilk on yıllarından Katalan sanatının en önemli koleksiyonuna sahiptir. Bu dönemde sanat tarihinin çeşitli evreleri değişti: Neoklasisizm, gerçekçilik, modernizm (Katalan Art Nouveau).

Roma fresklerine ek olarak, MNAC’da Gotik freskler ve heykeller bölümü var, daha küçük bir koleksiyon Barok ve Rönesans eserlerine ayrılmıştır.

Numismático Gabinete de Cataluña (GNC), en önemli halka açık sikke koleksiyonuna sahiptir, MÖ 6. yüzyıldan bugüne kadar toplam 130.000 parça ve yaklaşık 7800 parça sergilenmektedir.

Çalışma saatleri

Kış (1 Ekim – 30 Nisan):

– Salı – Cumartesi 10: 00-18: 00

Yaz (1 Mayıs – 30 Eylül):

– Salı – Cumartesi 10: 00-20: 00

Pazar ve tatil günleri: 10: 00- 15:00

Resmi tatiller hariç Pazartesi günleri kapalıdır

1 Ocak, 1 Mayıs ve 25 Aralık tarihlerinde kapalıdır.

Ücreti:

Normal: 12,00 € (iki gün için geçerlidir).

Öğrenciler:% 30 indirim

16 yaşın altındaki çocuklar ve yaşlılar (+65): ücretsiz giriş.

Barcelona Card ve Articket Barcelona ile ücretsiz giriş

Bu liste otobüsle Avrupa Turu rotası içinde gezeceğimiz şehirlerde rastlayabileceğimiz müzeleri içeriyor. Avrupa’da bu müzeler dışında elbette ki pek çok görülecek müze mevcut. British ve Hermitaj müzeleri gibi.

Umarız Avrupa’yı hepimizin sevdiği bir kıtaya dönüştüren şeyin ne olduğu hakkında daha fazla bize ilham verir.

Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turları

Aven Camp ile Kamp Turları ve Mavi Yolculuklar

Blogumuz ana sayfası: blog.haydiavrupaya.com

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir