Venedik havadan görünümü
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Venedik’te ziyaret edilebilecek 10 güzel yer

Venedik ziyaret edilecek yerler açısından oldukça zengin bir şehir. Büyük Avrupa Turları içinde ziyaret ettiğimiz İtalya’nın tarihi ve romantik, kendine has şehir mimarisine sahip Venedik kenti. Bu kent içinde görülecek yüzlerce mekan içinden 10 tanesini sizler için bir araya getirdik.

Venedik ziyaret edilecek yer
Venedik ziyaret edilecek yer

Bilinen dünyanın ilk turizm şehri Venedik’te turistik yerlerle dolu bu şehirde, gezmek istediğinizde nereden başlayacağınızı bilemeyebilirsiniz.

Belki de en iyi yol, kaybolmaktır. Büyüleyici küçük sokaklarında ve geçitlerinde dolaşırken, kanallarının yanında gezinirken ve gizli köşelerini bulurken birkaç saatliğine kaybolursanız Venedik’i daha güzel keşfedeceksiniz. Zaten tüm yollar San Marco’ya çıkıyor!

Venedik’ten ayrıldıktan sonra her hatıranızı hatırlamaya değer göreceksiniz. Venedik sokaklarında gezinirken keşif sizi nereye götürürse götürsün, Piazza San Marco ve Büyük Kanal’a geri dönüş yolunu bulmak kolaydır. Ziyaret etmek isteyeceğiniz en iyi yerlerin çoğu bu iki simge yapının etrafında toplanmıştır.

Venedik’te farklı karakterlere sahip altı mahalleye bölünmüş olmaya sestieri denir. Altı kelimesinden türetilmiştir.  Örneğin; San Marco, üç tarafı Büyük Kanal’ın büyük bir döngü ile çevirdiği merkezi olanıdır. Rialto Köprüsü’nün karşısında zanaatkârların mahallesi San Polo’dur ve Büyük Kanal’ın karşısında, prestijli sanat müzeleri ve canlı meydanlarıyla şık Dorsoduro vardır.

Dış kenarlarda Santa Croce, Castello ve orijinal Getto’nun evi olan Cannaregio var. Şehrin altı sestieri mahallesinin ötesinde, adalarına giden bir vaporettoya atlamak isteyeceksiniz: Lido, Murano, Burano ve Torcello. Dördüncü bir ada olan San Giorgio Maggiore, kilisesinin kulesinden San Marco ve Venedik’in güzel manzaraları görülür.

Şimdi Venedik’in en güzel 10 yerini beraber keşfedelim. İşte Venedik ziyaret edilecek yerler listemiz.

1. Piazza San Marco (San Marco Meydanı)

Avrupa Turu yapıyorsanız eğer; bu tur Venediksiz, Venedik turu yapıyorsanız bu turda San Marco Meydanı’nı görmemek olmaz.

Venedik’in en büyük meydanıdır. Geniş alanı bir alanı vardır ve üç tarafı aynı mimariyle çevrilmiştir. Mimarinin zarif ve estetik bir görünüm katması meydana ayrı bir güzellik katmıştır.

Ama mimari zarafetinden daha fazlası olan San Marco Meydanı (Piazza San Marco), Venedik’in sanki oturma odası gibidir. Gelen yabancı turistlerin buluşma noktası, kafelerin ve hediyelik eşya dükkanlarının satıcılarının bulunduğu, insanların fotoğraf çektirdiği, yön bulmak için merkez olan bir yerdir.

Üç taraf, altlarında şık mağazaların ve hatta daha şık kafelerin bulunduğu dükkânlarla çerçevelenmiştir. Açık olan ucunda Aziz Mark Bazilikası’nın düzensiz, egzotik kıvrımları, mozaikleri ve dantelli taş telkâri ile süslenmiş heybetli yapısı görünür.

Meydanda yine tuğladan zarif şekilde bazilikaya ait çan kulesi yükselir. Bu yoğun ve kalabalık meydana kuşbakışı bakmak için, çan kulesinin tepesine ya da saat kulesinin Torre dell’Orologio’nun tepesine çıkabilirsiniz.

2. San Marco Bazilikası

Kesinlikle Venedik’in en tanınmış kilisesi.

Dünyanın en kolay tanınan yapılarından biri olan Aziz Mark Bazilikası (Basilica di San Marco), Venedik’in seferler sonucu geri getirdiği zenginliklerin bir parçası olan Bizans sanat üslubuyla  süslenmiş Doge’nin özel şapeliydi. Konstantinopolis’in düşüşünden sonra gemilerle getirilen parçalar da var.

Dış cephedeki giriş kapılarının üzerindeki altın kaplı mozaik resimler, içerideki sanata da işaret eder. Kubbeleri ve duvarları 4.240 metrekarelik altın mozaiklerin kapladığı iç mekandaki mozaik sanatı görülmeye değer.

Bunlar, yükselen iç mekanda belirgin bir Bizans esintisidir. 

Avrupa’nın en iyilerinden biri olan muhteşem altın altarpiece Pala d’Oro nun yapımı; 12. yüzyılın başlarındaki sanatçılar tarafından başlatıldı.

Yüzyıllar sonra yaklaşık 2.000 mücevher ve değerli taşlarla süslendi. Gözlerinizi bu eserden ayıramazsınız. Mozaik kubbeler ve çok sayıda zengin süslü sunak, yerlerdeki süslü mermerlerin ihtişamı bu müze kiliseyi gezilmeye son derece değer kılıyor.

3. Ponte di Rialto (Rialto Köprüsü)

Rialto Köprüsü geçmişte Büyük Kanal üzerindeki tek köprü olarak Venedik’in ilk yerleşim yerini de işaret eder. 1588’de, aynı yerdeki ahşap köprünün yıkılmasından yaklaşık 150 yıl sonra inşa edilmiş. Taş kemerli köprü üzerinde hem yaya geçidi, hem de sıra sıra dükkanlar bulunuyor.

Köprü sadece iki kalabalık semti birbirine bağlayan bir geçiş yeri değil aynı zamanda görsel bir güzellik katıyor Büyük Kanal için. Hem köprünün etrafından hem de köprünn altından geçen gondollar için keyifli bri poz verme yeri.

Köprünün San Marco ucuna yakın olan San Bartolomeo kilisesi bulunur. Daha önceden  Alman Ticaret Borsası için yaşayan ve çalışan Alman tüccarların kilisesiydi. Şimdi eski borsa artık alışveriş mekanı.

Rialto Köprüsü’nün diğer tarafında Venediklilerin ve yemek sektöründe çalışan şeflerin taze deniz ürünleri alışverişi yaptığı yoğun şekilde işleyen gıda pazarı var.

Devamı geliyor….

Bu linkler yararlı ve keyifli linkler 🙂

Marmaris – Fethiye arası Maxi Mavi Tur 7 gece 8 gün

Aven Camp ile Maxi Mavi Yolculuk

Fethiye – Göcek arası Butik Mavi Tur 4 gece 5 gün

Aven Camp ile Butik Mavi Yolculuk

Sitemizde yer alan diğer makaleleri okumak için blog.avencamp.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurt dışı turlarımız ile ilgili makalelerimizi okumak ve avantajları okumak için de Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa Turlarımız ile ile ilgili deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz. 

Anahtar kelimeler:

Venedik’te görülecek yerler, Venedik’te 10 güzel yer, Venedik’te neler yapılır, Otobüsle Avrupa Turu, Büyük Avrupa Turu, Mini Avrupa Turu, Kuzey Avrupa Turu, Gençlere yönelik Avrupa Turları, Avrupa turu tavsiye

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir