İspanya Turu - Haydi Avrupa'ya
Otobüsle Avrupa Turu yorum

İSPANYA

İSPANYA TURU – Francesc Macia Anıtı, BARCELONA

İspanya Turu başlıyor. Meydandaki en önemli anıt La Rambla yönüne bakan ve ters ve bitmemiş merdiven şeklinde tasarlanmış olan anıt, 1932’den öldüğü 1933’e dek Katalonya’nın ilk cumhurbaşkanlığını yapmış olan Francesc Macia’ya adanmış..

Anıtın ters ve bitmemiş olması Katalonya’nın özgürlük yolunda devam eden siyasi sürecini temsil ediyor ve önünde Macia’nın bronz bir büstü var. Anıt La Sagrada Familia Bazilikası’nın Tutku Cephesi’ni de tasarlamış olan ünlü Katalan mimar Josep Maria Subirasch tarafından yapılmış..

İspanya Turu - Haydi Avrupa'ya
Otobüsle Avrupa Turu İspanya – Yorumlar

Sagrada Familia

Barcelona turunun olmazsa olmazı Sagrada Familia.. Katalanlar’ın gururu ünlü Mimar Gaudi‘nin hayatını adadığı, eserleri arasında en ihtişamlısı..

Yapımı için başlangıçta halktan toplanan bağışlarla ve Gaudi’nin diğer bütün eserlerinden elde ettiği geliri buraya yatırmasıyla finansmanı sağlanmış. Şimdiyse her yıl sayısı 4 milyona yaklaşan turistin ödediği giriş ücretleri ile ilginçtir ki yapımı hala devam ediyor. Bazilikanın kapasitesi ise 10.000 kişi..

İspanya Turu içinde en çok merak edilen yer:

Sagrada Familia Bazilikası tarihiyle, hikayesiyle sahip olduğu sıradışı mimarisi ile bir ziyareti hak ediyor.

Gaudi’nin projesine 1883 yılında dahil olduğu ve 1908 yılından itibaren 1926’daki ölümüne kadar bütün hayatını ve zamanını adadığı Sagrada Familia Bazilikası neo-gotik olarak başlanan ve modernizm (art-nouveau) stilinin en sıra dışı örneklerinden biri olarak yapımı hala devam eden bir kilise.

Kilisenin inşaatının 2030 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Mercat de la Boqueria (Boqueria Pazarı)

Resmi olarak Mercat de San Josep olarak bilinir. Barselona’daki Las Ramblas’ta bulunan kamuya açık bir Pazar yeridir.

Bu güzel pazar, son dönemde popülerliği artan turistik bir yer olması ile birlikte meyve ve sebze satın almak için hem fiyat hem de çeşitlilik anlamında ideal bir yerdir.

Mercat de la Boqueria (Boqueria Pazarı) – Otobüsle Avrupa

Rengarenk ve yaklaşık 300 standa sahip 2.500 metrekarelik bir alanda labirent gibi yapılmış Pazar yerinde her türlü sebze, söğüş, tatlı, meyve – kuru meyve, meyve suyu da dahil olmak üzere her türlü ürünü bulunur.

1586’da San José Manastırı’nın kurulduğu yerde bulunuyordu önceleri. Yıllar geçtikçe, La Rambla Barselona sakinleri arasında çok popüler oldu ve Manastır bir yangınla yok edildiğinde, pazar bu yere taşındı.

Mercat de la Boqueria, Barselona’nın en sembolik yerlerinden biridir. Yerliler ve turistler Barcelona’ya geldiklerinde mutlaka buraya uğrarlar.  Pazar günleri kapalı olan bu Pazar yerinde çeşitli insanlara, renklere, kokulara ve ilginç şeylere rastlayabilirsiniz.

Burada aynı zamanda kahve içebilir yemek yiyebilir kahvaltı da yapabilirsiniz.

Zafer Takı, BARCELONA

?1888 yılında Barselona Dünya Fuarı için inşa edilen Zafer Takı mimar Josep Vilaseca Casanovas tarafından yapılmıştır.

İspanya ile ilgili daha detaylı bilgileri: Haydi Avrupa’ya sayfamızdaki https://www.haydiavrupaya.com/ulke/11/ispanya adresinden ulaşa bilirsniz.

Ana sayfaya dönmek içinse blog.haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret edin.

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir