Amsterdam gezilecek yerler
Otobüsle Avrupa Turu Bilgi

Amsterdam gezilecek yerler

Amsterdam gezilecek yerler açısından zengin ve bir o kadr da göz alıcı bir kent. Hem ekonomik anlamda hem turistik anlamda hem de sosyal anlamda son yıllarda gittikçe artan cazibesiyle Amsterdam Otobüsle Avrupa Turumuzda geniş zaman ayırarak ziyaret ettiğimiz ve konaklama yaptığımız başlıca şehirlerdendir.
Amsterdam hakkında çok soru gelmesi ve gidenlerin duyduğu memnuniyet sebebi ile Amsterdam hakkında genel bir yazı paylaşmak zorunlu hale geldi. Amsterdam gezilecek yerleri belirtmeden önce gezilecek yerlerin anlamlı olması açısından Amsterdam tarihinden biraz bahsedelim.

Asmterdam tarihi

Dünyanın en çok ziyaret edilen 5. Kenti olan Amsterdam; mazisi 800 yıl önceye dayanır. Yani bugünkü Amsterdam topraklarında 800 yıl önce kimse yaşamıyordu ve bu alan bir bataklıktan ibaretti.

Amsterdam gezilecek yerler
Amsterdam kanalları – otobüsle Avrupa Turları

Bir grup balıkçı 1200’lü yıllarda; henüz Hollanda diye bir ülke yokken bu topraklarda gezindiği sıralarda bu toprakların verimli ve Amstel Nehrinin denize döküldüğü bölgenin deniz ürünleri açısından zengin olduğunu keşfederek buraya yerleşmeye karar verdi. Buraya bir baraj ve köprü kurdular. Amsterdam “Amstel” nehrinin ve baraj “Dam” adının birleşmesiyle Amsterdam Adını aldı. Ve hızla gelişmeye başladı. Amstel nehrinin ticaret mallarını karanın içine doğru ulaşımında fayda sağlaması Amsterdam’ı ticaret merkezi haline getirmeye başladı.

Gemi yapımında başarılı olan Amsterdamlılar deniz aşırı ticarete giriştiler ve sömürge topraklarından gelen malların ticareti ve 15. Yüzyılda İspanya’dan kaçan ticarette usta Yahudilerin de Amsterdam’a yerleşmesiyle Amsterdam dünyanın en önemli ticaret merkezi haline geldi. Hatta ilk uluslararası şirket de burada kuruldu.

19. yüzyılda ekonomik olarak güçsüzleşen Amsterdam; hem 1. Hem de 2. Dünya savaşında fiziksel olarak zarar görmese de ekonomik olarak büyük daralma yaşadı. Amsterdam 2. Dünya savaşından sonra hızla toparlanarak Avrupa’nın en önemli kentlerinden biri haline geldi.

Amsterdam’da gezilecek yerler görülecek mekânlar:

Amsterdam turistik açıdan oldukça zengin öğeler taşır. Binaları, gece hayatı, kanalları, meydanı, müzeleri, yaşam tarzı ve tabi ki laleleri ve peynirciliği ile gezilmeyi görülmeyi sonuna kadar hak eden bir şehir.

Amsterdam mimarisi:

19. yy mimarisiyle yapılmış Amsterdam Central Tren İstasyonu. 3 suni ada ve 30 bin direğin üzerine kurulmuştur ve şehri nehirden ayıran ilk yapıdır. Amsterdam’daki binaların kendine has bir mimari tarzı bulunur. Kuzey Avrupa’nın tipik mimarisine benzese de Amsterdam binalarını diğer bölgelerin binalarından ayıran tipik bir görünümü vardır. Tuğla, taş ve ahşap malzemeler kullanılan Amsterdam’ın çevresindeki konutlar müstakil tarzda bahçesi olan ve genelde koyu renkli evlerdir. Kanalların etrafındaki binalar 200-300 yıllık binalar ev olarak ve iş merkezi olarak kullanılmakta olup turistlerin ilgisini çekmektedir.

Bu geleneksel mimarisi görülmeye değerdir. 7000 eski binanın olduğu söylenir. Kanal etrafında yürüyüş yapmak ya da bisiklete binerek bu evleri köprüleri kanalları seyredebilirsiniz. İlginçtir, Amsterdam evlerinin neredeyse tamamında perde kullanılmıyor. Genelde bulutlu ve uzun gecelerin yaşandığı Amsterdam ikliminde belki de daha fazla gün ışığından faydalanmak içindir.

Dam Meydanı:

Amsterdam tren istasyonundan şehir merkezine açılan bulvarın üzerinde yer alan geniş ölçülerdeki Dam Meydanı oldukça sade ve mütevazıdır. Dam Meydanındaki görkemli yapı Kraliyet Sarayıdır. Yanındaki Eski Kilise Petersburg’daki Ermitaj müzesi ile işbirliği halindedir. Bazı eserler burada sergilenir. Dam Meydanı önceden Balık Pazarı olarak kullanılırmış. Bugün bolca turist bulacağınız şehir merkezi.

800 bin nüfusu bulunan Amsterdam’da bir milyondan fazla bisiklet vardır. Araba veya başka araçlardan ziyade bisikletleri bolca görebileceğiniz; çok katlı bisiklet otoparkı bulunan Amsterdam’ın en çok ilgi çeken yönlerinden biri de bisikletlilerdir.

Kanallar:

Amsterdam’ın en çok ilgi çeken gezilecek yerleri kanallardır diyebiliriz. Yeryüzünde en çok kanalların bulunduğu şehir olan Amsterdam 165 kanalla havadan kuş bakışı bakıldığında örümcek ağına benzetilir. Tüm Amsterdam’ı kanallarla gezmek mümkündür Amsterdam 90 adacıktan var olmuştur. Kanallar üzerinde adaları birbirine bağlayan 400’e yakın köprü bulunuyor. Amsterdam bu özelliği ile Brugge gibi Kuzeyin Venedik’i benzetmesi de yapılmaktadır. Amsterdam’da zamanınız varsa yapılacak belki de en güzel faaliyet kanallar etrafında bisikletle tur yapmak. Bisikleti her tarafta uygun fiyata kiralayabilirsiniz. Bu arada Amsterdam için en uygun mevsim yaz mevsimidir.

Amsterdam gezilecek yerler
Amsterdam kanalları otobüsle Avrupa Turları

Kuzeyde bulunması nedeniyle soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olması Asmterdam’ın dezavantajı. Bu yüzden kanallar üstünde çiçeklerin bulunduğu kanalların etrafında ağaçların yeşerdiği ve çiçek açtığı mevsimde gezinmek yerinde bir tercih olacaktır.

Müzeler:

Amsterdam gezilecek yerler içinde müzeleri arayanlar için de güzel bir haberimiz var. Çünkü Amsterdam’da müze çok. Rambrant eserlerinin ve pek çok değerli – ünlü sanat eserlerinin sergilendiği Rijksmuseum Amsterdam; Amsterdam’ın ve Avrupa’nın en ünlü müzelerinden biridir. Amsterdam’ın diğer ünlü müzesi ise meşhur Ressam Van Gogh’un müzesidir. Madame Tussauds Bal Mumu heykel Müzesi, Rembrant Evi Müzesi ile Anne Frank’ın evi de diğer önemli müzeler arasındadır.

Red Light (Kırmızı Fener Sokağı)

Amsterdam’ın bu en ünlü bölgesi, kanallara paralel şeklinde uzanan birkaç cadde ve bu caddelere açılan sokaklardır aslında. Bu sokakta çeşitli eğlence barları ve yetişkinler için mekanlar bulunur. Özellikle turistlerin rağbet ettiği bu sokaklarda barlar, kafeler, yetişkinler için dükkanlar vs bulunur. Amsterdam’ın gece hayatını merak edenler bu sokağı ziyaret edebilirler.

Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turu

Haydi Avrupa’ya ile otobüsle Avrupa Turu kapsamında Amsterdam’ı doya doya gezmek ve ve keşfetmek isterseniz www.haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret ederek daha geniş bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için: https://blog.haydiavrupaya.com/basvuru-formu/

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir