Büyük Avrupa Turu - Bratislava
Otobüsle Avrupa Turu yorum

SLOVAKYA – Bratislava

Slovak Ulusal Tiyatrosu, BRATİSLAVA

Slovakya Bratislava’da tiyatroyu, baleyi ve operayı seven tatilcilerin mutlaka uğramak isteyeceklerini düşündüğüm bir yer var. Eski ve yeni olmak üzere 2 sahnesinde konuklarını ağırlayan ulusal tiyatro 1920 yılında kurulmuş.

Büyük Avrupa Turu - Bratislava
Bratislava – Slovak Ulusal Tiyatrosu – Haydi Avrupa’ya ile Büyük Avrupa Turu

Eski Kent sınırları içerisinde yer alan Neo-Rönesans stilindeki tarihi bina, Viyanalı mimarların tasarımıyla 1886’da inşa edilmiş.

Tuna nehri kıyısında bulunan ve Slovak mimarların imzasını taşıyan yeni bina ise 2007 yılında açılmış.
Biz 1 saatlik mini tur olarak gezdiğimiz için içine girmesek de, dış görünüşüyle de insanı oldukça cezbettiğini söyleyebilirim.. Bratislava küçücük bir yer olmasına rağmen, 1 saat gibi kısa bir turda bile çok etkilendiğim yapılar görme şansım oldu. Daha detaylı bir tur planlamaya başladım bile.

Michael’s Gate, BRATİSLAVA

Slovakya Bratislava’nın eski dönemlerinde şehri çevreleyen surları varmış.. Bu surlardan içeri girebilmek için kontrolü ve güvenliği yüksek olan giriş kapıları kullanılıyormuş. 51 metre yüksekliğindeki kapı, ismini St. Micheal Kilisesi’ne yakınlığından almış.. Kulenin bazı odaları günümüzde müze olarak kullanılıyormuş.

Slovakya - Bratislava Turu
Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Büyük Avrupa Turu Bratislava

Tarihi kapı, bölgenin en turistik caddelerinden birinin üzerinde bulunuyor. Çevresinde çok sayıda alışveriş mağazası, restoran ve kafe bulabiliyorsunuz..

Kulenin geçit alanında 29 farklı başkentin bu noktaya olan uzaklığını görebilirsiniz.. Bu noktanın İstanbul’a olan uzaklığı 1231km..☺️

Bratislava - Slovakya
Büyük Avrupa Turunda Slovakya ve Bratislava

Slovakya – Bratislava Old Town şehir merkezinde gezerken gözüme çarpan bu dükkan şirin bir pastane.. İlgi çekmesi için müzeye benzilen bu pastanenin vitrini de çok hareketli ve ilgi çekici gözüküyor..

Haydi Avrupa'ya ile Bratislava
Bratislava’da küçük dükkanlar bile müze.

Bratislava City Museum, BRATİSLAVA

Şehirde ziyaret edilebilen 9 müzenin merkezi konumundaki Bratislava City Museum, Hlavne Meydanı’na yakın konumda yer alıyor. Tarih öncesi devirlerden 20. yüzyıla kadar olan dönemde ülkenin kurulu olduğu bölgede gerçekleşen olaylara dair bilgilere ulaşabileceğiniz müzenin 1. katındaki merdivenlerden eski belediye binasının kulesine çıkarak, Ovidius Faust’un çalışma odasını ziyaret edebilirsiniz.

Roland Fountain, BRATİSLAVA

Eski Kent’in merkezi sayılan Hlavne Meydanı’nda bulunan çeşme Roland Fountain, halkın kullanabileceği su kaynağı olarak Macar Kralı’nın emriyle 1572 yılında yapılmış. Üst kısmında kralı şövalye zırhı içerisinde tasvir eden bir heykelin bulunduğu çeşme eskiden sahip olduğu ihtişamlı görüntüsünü kaybetmiş olmasına rağmen, bölgeye gelen tatilcilerin Bratislava gezilecek yerler listelerindeki popülerliğini asla yitirmiyor.. Maximillian Çeşmesi olarakta bilinen bu çeşme Bratislava’da en beğendiğim eser olabilir.

Old Town, BRATİSLAVA

Şehrin gezilecek yerlerinin neredeyse tamamını barındıran tarihi kent merkezi, yerel lezzetlerin tadına bakılabilen kafeleri ve restoranları ile yoğun ilgi gören bir yer.

Araç trafiğine kapalı olan bölgenin sokaklarında yürürken şehrin ünlü insan tasviri heykellerini görebilirsiniz.. Birçok tarihi noktaya açılan bir kapı olarak düşünebiliriz, Old Town’ı.. Zira Bratislava’ya dair paylaştığım tüm eserleri bu meydandan geçerek görmüş olduk..

DEVAM EDECEKKK…

Baştanbaşa Otobüsle Avrupa Turu - Kuzey Avrupa ve İskandinav turu - Orta Avrupa ve Balkan Turu. Ankara İstanbul ve İzmir çıkışlı Otobüsle Avrupa Turları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir